A2 SERVO CAN OPEN HOME AYARLAMA
- wittmann
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
A2 SERVO CAN OPEN HOME AYARLAMA
Merhaba,
AS228P plc ve A2 Servo sürücüyü can_open haberleşme protokolü ile haberleştiriyorum. DDRVIC gibi komutları çalıştırıyorum motor çalışıyor. DDRVAC komutunu kullanmam için servonun home konumunu bilmesi gerekiyor. Bunun için ZRNC komutu ile servo sürücüye home aldırmak istiyorum fakat Cn1 konnektörü kullanmadan can open haberleşmesi üzerinden servo sürücüye bilgi vermek istiyorum. Bunu yapmak için COPRW isimli komutu kullanmam gerekiyor ama tam olarak nasıl yapıldığı ile ilgili bir kaynağa erişemedim. Plcden gelen Bool değeri alınarak home bilgisinin nasıl gönderebilirim ?
Teşekkür ederim.
AS228P plc ve A2 Servo sürücüyü can_open haberleşme protokolü ile haberleştiriyorum. DDRVIC gibi komutları çalıştırıyorum motor çalışıyor. DDRVAC komutunu kullanmam için servonun home konumunu bilmesi gerekiyor. Bunun için ZRNC komutu ile servo sürücüye home aldırmak istiyorum fakat Cn1 konnektörü kullanmadan can open haberleşmesi üzerinden servo sürücüye bilgi vermek istiyorum. Bunu yapmak için COPRW isimli komutu kullanmam gerekiyor ama tam olarak nasıl yapıldığı ile ilgili bir kaynağa erişemedim. Plcden gelen Bool değeri alınarak home bilgisinin nasıl gönderebilirim ?
Teşekkür ederim.
- Turhan
- İletişim:
Re: A2 SERVO CAN OPEN HOME AYARLAMA
(33) AS_PLC-Servo CANopen Haberlesme DI Kontrol başlığındaki örnek programı kullanabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- wittmann
- İletişim:
Turhan Bey örnek kodu plc ye ve servo sürücüye yükleyip çalıştırdık. Servo enable oluyor, DPLSVC gibi komutları çalıştırabiliyorum fakat home yapamıyorum DI11 i tetiklediğimde SR691 Actual pozisyon içeriği sıfırlanmıyor. bu konuda yapmam gereken başla bir ayar var mı?
- Turhan
- İletişim:
P5-04 ve P6-01 parametre değeriniz nedir?
DELTA Electronics Turkey
- wittmann
- İletişim:
P5-04: 23
P6 -01: 0
P6 -01: 0
- Turhan
- İletişim:
Delta Special Driver'ı kullanarak eksenleri kontrol ediyorsanız DI11'i tetiklediğinşizde değil PLC programınızda ZRNC komutunu aktif hale getirdiğinizde Home işlemi başlar.
Home methodunuzda 0x0023 seçili ise Home sensörünüz tetiklendiği anda motorunuz home sensörünü gördüğü anda Z fazına bakılmaksızın home işleminiz tamamlanır.
ZRNC komutu ile home hareketinin başladığını ve sürücü üzerinde tanımlı Home Sensörü'nün (0x0124 tanımlı DI girişi) tetiklendiğini doğrulayabilirmisiniz?
.
Home methodunuzda 0x0023 seçili ise Home sensörünüz tetiklendiği anda motorunuz home sensörünü gördüğü anda Z fazına bakılmaksızın home işleminiz tamamlanır.
ZRNC komutu ile home hareketinin başladığını ve sürücü üzerinde tanımlı Home Sensörü'nün (0x0124 tanımlı DI girişi) tetiklendiğini doğrulayabilirmisiniz?
.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- wittmann
- İletişim:
Turhan bey DI11 bitini online olarak set on (+,-) yaparak yazılımdan tetik veriyorum, Home sensörü (x0,3) e bağlı ama fiziksel sinyal göndermiyorum. Servo sürücüye yalnızca Can open haberleşme kablosu ve motor kabloları bağlı durumda. Bu sebeple plc yazılımda X0,3 den bilgi geldiğinde ,DI11' e bilgi gönder ladder diyagramını yaparak home işlemi uyguluyorum. Fkat SR691 in içeriği sıfırlanmıyor.
Daha önce home işlemini CN1 konnektörü vasıtasıyla ZRNC komutuyla yapıyordum. CN1 konnektörü kullanmadan can open dahili homing modunu kullanmak istiyorum.
Muhtemelen burada bir kısmı atlıyorum yardımlarınızı rica ediyorum.
Daha önce home işlemini CN1 konnektörü vasıtasıyla ZRNC komutuyla yapıyordum. CN1 konnektörü kullanmadan can open dahili homing modunu kullanmak istiyorum.
Muhtemelen burada bir kısmı atlıyorum yardımlarınızı rica ediyorum.
- Turhan
- İletişim:
Eğer DI11 girişiniz home sensörü olarak tanımlı ise bu girişi CN1 fiziksel sinyal üzerinden tetikleyebileceğiniz gibi haberleşme üzerinden de kontrol edebilirsiniz. ASDASoft IO menüsünden DI11'in durumu X0.3 girişinize göre değişip değişmediğini kontrol edebilirmisiniz?
DELTA Electronics Turkey
- wittmann
- İletişim:
Turhan bey söylediğiniz gibi asdasoft digital IO bölümünden baktım. Göndermiş olduğunuz plc yazılımında Servo_EDI9, Servo_EDI10,Servo_EDI11 yardımcı kontaklarını tetiklediğimde asda soft üzerinden ON/OFF olarak görebiliyorum. Sorunu çözdüm ZRNC komutunu tam olarak ayarlayamamışım. Çok teşekkür ederim
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.