Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

M kontakları-komutları

Kullanıcı avatarı
kırat17
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

M kontakları-komutları

Mesaj gönderen kırat17 »

Marker lar hakkında ne işe yaradığını, nasıl kullanabileceğimizi açıklayan bir veri paylaşımı varmı? Bir süredir PLC WplSoft programlama ile ilgileniyorum ama M mantığını bir türlü oturtamadım.. Yardımcı olursanız sevinrim, iyi çalışmalar..
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: M kontakları-komutları

Mesaj gönderen Uğur »

Detaylı bilgiler manuel içerisinde mevcut fakat genel olarak çok kullanılan M bitlerinin açıklamaları aşağıdadır.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
kırat17
İletişim:

Mesaj gönderen kırat17 »

Uğur yazdı: 27 May 2019, 13:00 Detaylı bilgiler manuel içerisinde mevcut fakat genel olarak çok kullanılan M bitlerinin açıklamaları aşağıdadır.
öğrenmek istediğim bu değildi. mesela x0 a basılınca y0 aktif oluyor ya, gördüğüm bazı programlarda bunu m0 aktif olarak yapmışlar. fakat plc üzerinde m0 için çıkış yok. wplsoftta yazarken bu yüzden anlayamıyorum.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Delta PLC içerisindeki M bitleri fiziksel olarak herhangi bir IO işgal etmeyen program yazarken yardımcı bit olarak kullanılabilecek sanal bit adresleridir. Eğitim Notları başlığından PLC eğitim notları konunun daha iyi anlaşılabilmesi adına size yardımcı olacaktır.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“PLC Forum” sayfasına dön