Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Tek HMI Üzerinden 2 Adet DVP-12SE ve DVP202LC ile Loadcell Kalibrasyonu Hakkında

Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: Tek HMI Üzerinden 2 Adet DVP-12SE ve DVP202LC ile Loadcell Kalibrasyonu Hakkında

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

1.) Delta PLC'nin data formatları zaten signed decimaldir bir data registerine +-32767 ye kadar sayısal aralıkta işlem yapabilirsiniz.

2.) 16 Bitlik bir registeri signed decimal kullanmanız durumunda bu data değerini +-32767, Unsigned decimal formatında kullanmanız durumunda 0-65535 aralığındaki işlemlerini için kullanabilirsiniz.

3.) +32767' ye kadar signed ve unsigned formatta işlem yapabilirsiniz. Data değeriniz +32767den büyük işlemlerde kullanılacak ise DoubleWord signed decimal kullanmalısınız bu formattaki data aralığınız +-2.147.000.000'a kadar kullanılabilir.

4.) DVP202LC-SL modülün dijital dönüşüm değeri +100.000'e kadar oalcağından tüm işlemlerinizi DoubleWord tabanda gerçekleştirmelisiniz. (DMOV, DADD, DLD>=... )

5.) Eğer DVP202LC-SL modülünde 0~100.000 aralığında okuduğunuz değeri aritmetik işlemler ile 0~100 aralığına skala ettiyseniz bundan sonraki komutları 16Bit tabanda kullanmanızın herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
ghostefe
İletişim:

Re: Tek HMI Üzerinden 2 Adet DVP-12SE ve DVP202LC ile Loadcell Kalibrasyonu Hakkında

Mesaj gönderen ghostefe »

Öncelikle daha önceki yardımlarınız için teşekkür ederim.

Şu an yurt dışındayım ve zamanım daralıyor, acil olarak yardım edebilirseniz sevinirim.

Loadcell kalibrasyon örneğindeki gibi elimdeki sisteme göre kendime uyarladım ama CH2 ler için problem yaşıyorum.
CH1 ler kalibrasyon yapılıyor ama CH2 ler için kalibrasyona basınca diğerlerini de etkiliyor. Sanırım CH2 için kalibrasyon yapmaya başladığımda CH1 verilerinin üstüne yazıyor.

Acaba ben mi yanlış yaptım, yoksa loadcell kalibrasyon örneğinde CH2 için loadcell üstüne yazma konusunda adresleme hatası mı var bakabilir misiniz?

Loadcell için kullandığım bölümü ekte gönderiyorum. Kontrol edebilirseniz sevinirim.

@Turhan @Uğur
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

(9) DVP202LC-SL Loadcell Kalibrasyon-Sıfırlama-Dara başlığındaki örnekte yer alan DVP202LC-SL Loadcell Kalibrasyon-Sıfırlama-Dara (CH1-CH2).dvp örneği sorunsuz çalışmaktadır. örnek bizzat bizim tarafımızdan hazırlanmış ve her iki kanal için sorunsuz çalışmaktadır. Örnekteki adımları sırası ile uyguladığınıza emin olunuz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
ghostefe
İletişim:

Mesaj gönderen ghostefe »

Turhan yazdı: 20 Haz 2019, 10:33 (9) DVP202LC-SL Loadcell Kalibrasyon-Sıfırlama-Dara başlığındaki örnekte yer alan DVP202LC-SL Loadcell Kalibrasyon-Sıfırlama-Dara (CH1-CH2).dvp örneği sorunsuz çalışmaktadır. örnek bizzat bizim tarafımızdan hazırlanmış ve her iki kanal için sorunsuz çalışmaktadır. Örnekteki adımları sırası ile uyguladığınıza emin olunuz.
CH2 için hatalı giriş yapmışım, mesaj yazdıktan sonma farkettim, düzelttim ve sorunsuz çalıştı. Sonrasında foruma ulaşamadım, yine de her şey için çok teşekkür ederim. 😊

“PLC Forum” sayfasına dön