Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

AS200 Driver

Kullanıcı avatarı
dnud
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

AS200 Driver

Mesaj gönderen dnud »

Merhaba,

AS200'ü PC'ye USB ile bağlayarak ISPSoft (v3.07) üzerinden kullanmak istiyorum. Bunun için COMMGR'da (v1.09) aşağıdaki gibi DirectLink(USB) seçimi yapıyorum:
commgr.JPG
ISPSoft'ta Communications Settings'de Driver1 seçili geliyor.

Fakat PLC->System Information seçtiğimde şu uyarıyı veriyor: "Invalid Driver or COMMGR not start up."

Bunun üzerine bilgisayar ayarlarından farkettim ki AS200'ün driver'ı gerçekten kurulu değil.
Capture.JPG
Driver'ı otomatik kur dediğimde Windows driver bulamadı. Ben de Delta'nın sitesinde driver bulamadım.

Sorularım şunlar:
1) Bağlantı için izlediğim adımlar doğru mu?
2) Driver'ı nasıl edinebilirim?

Teşekkürler.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: AS200 Driver

Mesaj gönderen Turhan »

COMMGR Bağlantı ayarınızı USB (Virtual Com) olarak ayarlamalısınız.

Screenshot_1.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
dnud
İletişim:

Mesaj gönderen dnud »

Yanıtınız için teşekkür ederim. Fakat bunu yaptığımda COM Port'da USB device görünmüyor. Zannediyorum driver mevcut olmadığı için, ilk mesajımda bahsetmiştim. Driver'ı Delta sitesinde göremedim. Nasıl temin edebilirim?

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
dnud
İletişim:

Mesaj gönderen dnud »

Tekrar merhaba. Manual'in Appendix kısmında sorularımın cevabını buldum. Dokümantasyonunuz harika, sadece nereye bakacağımı kestirememişim.

Teşekkürler.

“PLC Forum” sayfasına dön