Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

MOTOR KONTROL

Kullanıcı avatarı
ben
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

MOTOR KONTROL

Mesaj gönderen ben »

iyi çalışmalar, Tek bir elektrik motorunu hmi ekran üzerinden kontrol etmek istiyorum ama işin içinden çıkamadım. yardımcı olursanız sevinirim. motoru durduğumuz zaman d500 içerisindeki motor hızını değiştirmeme izin vermiyr. gözden kaçırdığım bişeymi var acaba
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: MOTOR KONTROL

Mesaj gönderen Turhan »

Delta AC motor sürücüleri için sürücüler stop konumundayken bile frekans değeri değiştirilebilmektedir. Ladder diyagramda modbus yazma komutunun çalışma şartları aktif ise değer yazılabiliyor olmalı.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
ben
İletişim:

Mesaj gönderen ben »

Teşekkürler o oldu, buna program buton ile durdur başlat yapmak istiyorum, butonu diyagramda nereye koyacağımı kestiremedim , bendeki şekilde durdurma işlemi oluyor fakat aynı butonla tekrar başlatamıyorum.
Kullanıcı avatarı
Ahmet
İletişim:

Mesaj gönderen Ahmet »

Durdurup başlatmadan kastınız kaldığı yerden devam ettirmekse onu CMP komutuyla END satırından hemen öncesine bir atlama yaparak gerçekleştirebilrsiniz. Tekrar aynı butona basarak atlama yaptığı yerden çıkarak kaldığı yerden devam ettirebilirsiniz.
Eğer istedğiniz tek butonla start stop ise bunu start butonu yerine ALT komutuylada yapabilirsiniz.
Günün Adamı Olmaya Çalışma,
Hakikatin Adamı Olmaya Çalış.
Unutma!!!!!
Gün Değişir ama Hakikat Asla Değişmez....
............................ Mevlana Celaleddin-i Rumi........
Kullanıcı avatarı
ben
İletişim:

Mesaj gönderen ben »

Kusura bakmayın kodlar çoğalınca bende işin içinden çıkamaz hale geldim. Şöyle sormam daha doğru galiba, misal M1 butonuna basınca ilk yorumumdaki diyagram çalışsın tekrar basınca dursun, m2 butonuna basınca alttaki diyagram çalışsın, tekrar basınca dursun. 2 diyagramı tek hale geitrince işler karışıyoda birleştirme kısmını nasıl yapabilirm?
Kullanıcı avatarı
Ahmet
İletişim:

Mesaj gönderen Ahmet »

yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla şu şekilde çözebilirsiniz.
M5 ve M6 bitlerini örnek olarak kullanırsak ;
LDP M1------ALT M5
bu satırla M5 ile ilk diyagramı çalıştırıp durdurabilirsiniz
LDP M2 ---- ALT M6
Bu satırlada M6 ile ikinci diyagramı durdurup çalıştırabilirsiniz.

M5 ve M6 düşen kenarıyla her diyagramın kendi içindeki SET edilmik bitleri RESET yapabilirsiniz.

Ayrıca M5 yükselen kenarıyla 2. diyaramdaki bitleri RESET yapıp ve M6 yükselen kenarıyla 1. dşyagramın SET edilmiş bitlerini RESET yaparsanızda biri aktifken diğerini pasif hale çekebilirsiniz.

Yaptığınız programa biraz göz attım benim size naçizane tavsiyem SET ve RESET komutlarının önünde yükselenkenar veya düşenkenar kullanmanız. Aksi takdirde düşünün M0 açık kontakla M5 SET ettiğinizde M0 kapalı duruma geçmeden programın herhangi bir yerinde M5 bitini RESET durumuna alamazsınız alsanız dahi RESET yaptığınız şart bozulduğunda M5 otomatik olarak yeniden SET olacaktır.. aynı durum RESET içinde geçerlidir.
Günün Adamı Olmaya Çalışma,
Hakikatin Adamı Olmaya Çalış.
Unutma!!!!!
Gün Değişir ama Hakikat Asla Değişmez....
............................ Mevlana Celaleddin-i Rumi........
Kullanıcı avatarı
ben
İletişim:

Mesaj gönderen ben »

Çok teşekkürler hocam, dediğiniz manuel kısım için oldu. Otomatik kısımda ise M85(otomatik için dur başla) butonu ) LDF M85-------- RST M100 olarak ayarlıyorum ama butona ikinci basışımda M100 resetlenmiyor nedendir ki?
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

“PLC Forum” sayfasına dön