Merhaba, basit bir kesme makinesi için Delta DVP28SV11T2 PLC ve 7 adet ASDA-B2-0421-B servo sürücü kullanmak istiyorum. PLC ile Sürücü arasında RS-458 bağlantıyı bir türlü gerçekleştiremedim. Baud rate, protokol ayarları vs. için videolarınızdan faydalandım ve haberleşme ayarlarını eşitledim yine de plc'nin RS485 ışığında bir hareket göremedim. WPLsoft veya SoftV5 programlarında da bağlı cihazları gösteren bir sekme vs. de bulamadım. Sürücü ve PLC'yi nasıl haberleştireceğim acaba?
Amaç değişken uzunluklarda parçaları motora kestirmek olacak, yani PLC komutları ile sürücüyü gereken uzunluk için gereken turda döndüreceğim. Şimdiden teşekkürler.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
DVP28SV PLC ile ASBA-B2 Sürücü Haberleştirme;
- VolkanCCS
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- Turhan
- İletişim:
Re: DVP28SV PLC ile ASBA-B2 Sürücü Haberleştirme;
Merhaba,
Haberleşme üzerinden sürücünün hangi adreslerini okuyup yazacaksınız? PLC ve Sürücü üzerindeki haberleşme ayarlarınız nedir?
Haberleşme üzerinden sürücünün hangi adreslerini okuyup yazacaksınız? PLC ve Sürücü üzerindeki haberleşme ayarlarınız nedir?
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- VolkanCCS
- İletişim:
Merhaba Turhan Bey,
Sürücüden hata bilgisi, enkoder bilgisi alıp, PLCden sürücüye servo on,start-stop, puls temizleme,alarm reset,acil stop, ileri-geri jog vs. göndereceğim. Tek tek adreslerini verebilecek bilgi birikimine henüz ulaşamadım mazur görün
PLC Haberleşme Ayarları;
COM1: 9600 BR, 7-even-1
COM2: 9600 BR, 7-even-1
SERVO SÜRÜCÜ Haberleşme Ayarları;
P3-00 : 007F
P3-01: 0033
P3-02: 0066
Com Port:4 (PC'ye Delta IFD6500 ile bağlanıyoruz)
İstasyon: 127
BR: 38400
Protokol: 8,N,2 (RTU)
İki cihazı da fabrika ayarlarına çektiğim için haberleşme ayarları şuan bu şekildedir. Bundan önce PLC Haberleşme ayarlarını ( ) videonuz aracılığı ile Servo sürücü ile aynı yapmıştım fakat çözüm olmadı malesef.
Sürücüden hata bilgisi, enkoder bilgisi alıp, PLCden sürücüye servo on,start-stop, puls temizleme,alarm reset,acil stop, ileri-geri jog vs. göndereceğim. Tek tek adreslerini verebilecek bilgi birikimine henüz ulaşamadım mazur görün
PLC Haberleşme Ayarları;
COM1: 9600 BR, 7-even-1
COM2: 9600 BR, 7-even-1
SERVO SÜRÜCÜ Haberleşme Ayarları;
P3-00 : 007F
P3-01: 0033
P3-02: 0066
Com Port:4 (PC'ye Delta IFD6500 ile bağlanıyoruz)
İstasyon: 127
BR: 38400
Protokol: 8,N,2 (RTU)
İki cihazı da fabrika ayarlarına çektiğim için haberleşme ayarları şuan bu şekildedir. Bundan önce PLC Haberleşme ayarlarını ( ) videonuz aracılığı ile Servo sürücü ile aynı yapmıştım fakat çözüm olmadı malesef.
- Turhan
- İletişim:
Aşağıdaki parametre ayarları ile PLC default fabrika ayarlarında iken DVP Serisi PLC Link Haberleşme Dokümanında anlatıldığı gibi haberleşmeyi deneyiniz.
P3-00: 1 (İstasyon Numarası)
P3-01: 11 (9600 bps)
P3-02: 11 (7,E,1,9600)
P3-00: 1 (İstasyon Numarası)
P3-01: 11 (9600 bps)
P3-02: 11 (7,E,1,9600)
DELTA Electronics Turkey