Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Keyence TM3000 mikrometre ile SV2 RS-232 haberleşme

Kullanıcı avatarı
yvodene
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Keyence TM3000 mikrometre ile SV2 RS-232 haberleşme

Mesaj gönderen yvodene »

Merhabalar, firmamızda ölçüm cihazı olarak keyence TM-3000 mikrometre kullanacağız, SV2 plc ile RS-232 haberleşme yapıp, cihazdan 11 adet ölçüm değeri alacağız, konu ile ilgili haberleşme program örneği veya daha önce uygulama yapan varsa, haberleşme tarafı için destek olabilir mi? Cihazın manuelini ekledim,
Bu uygulamayı daha önce PC'de C Sharp ile dışarıda yaptırmıştık, şu anda kendi bünyemizde yapmayı planlıyoruz.
Desteklerinizi rica ederim.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: Keyence TM3000 mikrometre ile SV2 RS-232 haberleşme

Mesaj gönderen Uğur »

Keyence için HMI örneği mevcut.

[8] DOPB - Keyence Digital Micrometer Haberleşme
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
yvodene
İletişim:

Mesaj gönderen yvodene »

Merhaba Uğur bey, HMI paneldeki uygulamayı inceledim, TM-3000 standart RS 232 protolünü destekliyor, TM 'ye sorguyu karakter olarak gönderiyorsunuz örnek olarak ( M,A )gönderip, cevap olarakta bize karakter (byte) olarak değerleri gönderiyor, nacizane bildiklerimi aktarıyorum, ben PLC tarafında TM 3000 ile RS232 nasıl haberleşetire bilirim, cihaz başka protokolu desteklemiyor.
PLC de örnek program gönderebilir seniz sevinirim., Daha önce farklı bir cihazla haberleşme yapmadım. O yüzden desteklerinizi bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

RS komutu mevcut. Bununla PLC üzerinden istediğiniz karakteri istediğiniz uzunlukta cihaza göndererek cihazdan geleni de dinleyebilirsiniz.

Re: Delta Plc Rs-232 Protokolu
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
gürkan yaşar
İletişim:

Mesaj gönderen gürkan yaşar »

TM 3000 KENDİ CİHAZINDA VGA ÇIKIŞI MEVCUT BUNUNLA BİR VGA EKRAN İLE İSTEDİĞİNİZ ÖLÇÜLERİ OLUŞTURUP DOĞRU ÖLÇÜM YADA YANLIŞ ÖLÇÜM OLARAK TM NİN DİJİTAL ÇIKIŞLARINIDA PLC İLE
İŞLESEN OLMUYORMU PEKİ ?
Kullanıcı avatarı
yvodene
İletişim:

Mesaj gönderen yvodene »

Gürkan Bey, karşılaştırma yapılması gereken 11 adet değer mevcut bu değerleri çeşitli töleranslarla karşılaştırıp 4 ayrı bölgeye göndermem gerekiyor,dijital çıkışlarla sadece tüm töleranslar için ortak OK/NOK sinyali veriyor, ayrıca verileri kayıt altında tutmam gerekiyor.

“PLC Forum” sayfasına dön