Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

ispsoft fonksiyon bloğunda index register kullanımı

Kullanıcı avatarı
trona
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

ispsoft fonksiyon bloğunda index register kullanımı

Mesaj gönderen trona »

Merhaba
Ben ispsoft editörü ile as228r plc programlıyorum. 6 adet estun servo motoru plc ile can open üzerinden haberleştiriyorum. Servo motor kontrolüne ait fonksiyon bloğu hazırladım. Sorun şuki bu fonksiyon buloğundan iki adet koyarsam bloklar çalışmıyor. Fonksiyon buloğunun girişine id kanal girişi koydum tüm adresleri otomatik konfgüre etsin diye acaba içerisinde kullandığım E0 index adresinden dolayı mı sıkıntı meydana geliyor. yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: ispsoft fonksiyon bloğunda index register kullanımı

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

ISPSoft'da FB içerisinde index register adresi hangi formatta tanımladınız.

Not: ISPSoft'da index adres |D0@E0| gibi kullanılmalıdır.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
trona
İletişim:

Mesaj gönderen trona »

bende bu d1000@E0 tarzında kullandım. Fonksiyon bloğu içerinde özel bir kullanımı mı var. Çünkü aynı bloktan iki defa kullanınca çalışmıyor.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Mesaja eklediğim FB örneğini inceleyiniz. D1000, D1001, D1002 ... adreslerindeki değeri E0 index registeri ile 5 farklı FB'de kullanılabiliyor.

FB_Fonksiyon_Blok_0.jpg
FB_Fonksiyon_Blok_1.jpg
FB_Fonksiyon_Blok_2.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“PLC Forum” sayfasına dön