Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

DTC1000 plc

Kullanıcı avatarı
smartmakina
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

DTC1000 plc

Mesaj gönderen smartmakina »

Merhaba
elimde DTC1000 ve SS2 plc var bunları PLC-DTC link haberleşmesinde verdiğiniz programı PLC ye yazdım
öncesinde DTCOM ile DTC1000 Haberleşme ve çalışma ayarlarını yapıp upload ettim,
dop ekrandan D500 registrına gonderdiğim set değerini plc de online olarak görüyorum
ancak D1480 registırından gelen PV değeri sürekli 0 yanında D20 de 0 görünüyor
birtürlü pilot değerini okuyamadım yardımınızı rica ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: DTC1000 plc

Mesaj gönderen Turhan »

DTC1000 modülleri varsayılan ayarlarda 7,E,1,9600 ASCII ve ID:1 Haberleşme ayarlarına sahiptir ve örnek link haberleşme programıda 1 ve 2 nuamarlı DTC modüllerine göre hazırlanmıştır. Haberleşme ayarlarını upload ettim derken DTC'ye 7,E,19600 ASCII ve ID:1 dışında bir protokol mü tanımladınız?
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
smartmakina
İletişim:

Mesaj gönderen smartmakina »

Turhan bey
sisteme bir adette vfd-el sürücü vardı onu da modrd modwrt komutlarıyla haberleşmeyle hız ve çalımasını yapıyordum
sürücünün çalışmasında herhangıbır problem yok. az once surucunun haberleşme kablosunu cıkardım, yazılım satırlarını sıldım
boylece plc ve dtc1000 haberleşmeye basladı. plc de sadece plc-dtc haberleşmesi satırları var, dop ekranda d20 değeri halen 0 görünmekte
dtcom ıle baglandıgımda termokupl PV degeri gorunuyor haberlesme ayarları dogru baska nereye bakmalıyım
tesekkur ederim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Haberleşmeyi yanlış kuruyorsunuz. Link haberleşme ve MODRW komutları aynı bağlantı portunda çalışamaz. Ya tüm okuma yazma işlemlerini Link haberleşme ile yada MODRW komutu ile gerçekleştirmelisiniz.

Önerim, sürücüye 3 numaralı istasyon numarası tanımlayarak link haberleşme ile 2xDTC100(1 ve 2 istasyon numarası) ve 1xVFD(3 istasyon numarası) haberleşme sağlamanızdır.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“PLC Forum” sayfasına dön