Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
IEC 62056-21 sayaç okuma
- ilkercelik
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: IEC 62056-21 sayaç okuma
cok tesekkurler
- ilkercelik
- İletişim:
DTM D637 D82 K18 K8 olarak yapınca F551.378 görmem geregirken F551.370 olarak görüyorum degeri bu yazım sekli dogrumu acaba birde winccde d82ye atamıs oldugum bu degeri hangi format ozelliğinde aktarmak gerekir ki aynı degeri scada ekranında görebileyim flouting point 32 ieee 754 bit de floattofloat secili ilken farlı degerler cıkıyor burada hangi özelliği secmeliyim örneklere baktım fakat kayda deger bir örnek bulamadım. örnek bir satır ve tag degerlerini gösterebilirmisiniz
- Turhan
- İletişim:
Karakterler D637 datasından itibaren alt byte adreslerde 551.378 şeklinde yazıldığında D82 datasında değer Floating Point tabanda F551,378 olarak monitor edilebiliyor. Aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi monitor değerini paylaşabilirmisiniz?
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- ilkercelik
- İletişim:
floating point deger olarak degeri goruyorum suan benim asıl sormak istediğim bu noktalı sayıyı direk wincc 7.4 de nasıl ekrana yazdırabilirim ? bir cok deneme yaptım ama desimal den baska tam sayı kısmını göstermekten oteye gecemedim. yani plcnin d82 sinden aldığın noktalı sayı degerini taga hangi parametrelerle eklemem gerektiği. floatin point 32bit ieee 754 degerinde floattofloat olarak bir tag olusturdum fakat bu tag dan aldıgım deger pld de d82de gördüğüm deger degil. k33 oldugunda sacada eknanında görüyorum fakat f33.880 oldugunda scada ekranında bu dergeri aktaramıyorum. sizin yapmış oldugunuz örnege ek olarak birde winccde bir scada ekranına yazan bir ornek gösterebilirmisiniz. Birde sormak istediğim tek bir plc ye maksimum kac adet sayac baglayabilirim Plazada 96 adet sayac var. şimdiden cok tesekkur ederim yardımlarınız için
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
Delta PLC'de D82 data adresine Hex cinsinden 1052 yada 40Binli adres cinsinden 44179 adresi ile erişebilirsiniz. Data Formatı IEEE754 standartında 32Bit Floating Point tabandadır.
Wincc bir Delta ürünü olmadığı için herhangi bir örnek öneremiyorum fakat bu konuda tecrübesi olan diğer forum kullanıcıları yardımcı olmak isterler ise bu mesaj altında bilgiyi paylaşabilirler.
Wincc bir Delta ürünü olmadığı için herhangi bir örnek öneremiyorum fakat bu konuda tecrübesi olan diğer forum kullanıcıları yardımcı olmak isterler ise bu mesaj altında bilgiyi paylaşabilirler.
DELTA Electronics Turkey
- ilkercelik
- İletişim:
cok sagolun tesekkurler cok yararlı oldu.