Arkadaşlar kolay gelsin benim elimde dvp04ad-s2 modül var bunda 4-20ma 0-500 derece p100 ile sıcaklık okuyorum,pt100 ü ısıttıkça değerler değişiyor fakat normal sıcaklık hesabını nasıl yapmamız gerekiyor?modüllerde max değer neye göre değişkenlik gösterir,hesabım şu şekilde:analog max değer/max sıcaklık yapıyorum,analog okuduğum değeri çıkan sonuca bölüyorum
mesela bir önceki modülde 4000/500=8 şimdi elimdeki modülü hesapladığımda 16000/500=32 çıkıyor yani analog modüldeki max değer sabit midir değişirse neye göre değişir
teşekkür ederim
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
analog modül
- yavuz16
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- Turhan
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: analog modül
Merhaba,
DVP04AD-S2 modülünün giriş kanalları 4-20mA olarak şartlanmış ise, 4~20mA'lik lineer analog akım değeri 0~4000 dijital dönüşüm değerine sahiptir. PLC'den okuyacağınız 0~4000 arası lineer değeri aritmetik işlemler ile yada SCLP skala oluşturma komutu ile 0~500 aralığına lineer skala edebilirsiniz.
SCLP - Skala Oluşturma Komutu başlığını ziyaret edebilirsiniz.
DVP04AD-S2 modülünün giriş kanalları 4-20mA olarak şartlanmış ise, 4~20mA'lik lineer analog akım değeri 0~4000 dijital dönüşüm değerine sahiptir. PLC'den okuyacağınız 0~4000 arası lineer değeri aritmetik işlemler ile yada SCLP skala oluşturma komutu ile 0~500 aralığına lineer skala edebilirsiniz.
SCLP - Skala Oluşturma Komutu başlığını ziyaret edebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.