Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

analog modül

Kullanıcı avatarı
yavuz16
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

analog modül

Mesaj gönderen yavuz16 »

Arkadaşlar kolay gelsin benim elimde dvp04ad-s2 modül var bunda 4-20ma 0-500 derece p100 ile sıcaklık okuyorum,pt100 ü ısıttıkça değerler değişiyor fakat normal sıcaklık hesabını nasıl yapmamız gerekiyor?modüllerde max değer neye göre değişkenlik gösterir,hesabım şu şekilde:analog max değer/max sıcaklık yapıyorum,analog okuduğum değeri çıkan sonuca bölüyorum
mesela bir önceki modülde 4000/500=8 şimdi elimdeki modülü hesapladığımda 16000/500=32 çıkıyor yani analog modüldeki max değer sabit midir değişirse neye göre değişir
teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: analog modül

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

DVP04AD-S2 modülünün giriş kanalları 4-20mA olarak şartlanmış ise, 4~20mA'lik lineer analog akım değeri 0~4000 dijital dönüşüm değerine sahiptir. PLC'den okuyacağınız 0~4000 arası lineer değeri aritmetik işlemler ile yada SCLP skala oluşturma komutu ile 0~500 aralığına lineer skala edebilirsiniz.

SCLP - Skala Oluşturma Komutu başlığını ziyaret edebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“PLC Forum” sayfasına dön