Arkadaşlar merhaba.çalıştığım firmada makinaların revizyonlarını yaptım.plc olarak dvp20sx211r kullanıyorum.gelen talep üzerine yeni bir sistemi eklemem gerekiyor.toplamda 11 adet üretim bandı var ve her band ayrı şipariş çalışıyor.ayrıca her band kendi içerisinde gün boyunca 4-5 çeşit siparişde üretebiliyor.yapmak istediğimiz işlem hangi bant hangi siparişte ve hangi sipariş numarasından kaç adet ürün yapmış.bunu saymamız gerekli ve gün sonunda sayıyı ekrandan almamız gerekli.her band'da 1 adet dvp20sx211r plc var ve bunların hepsinin rs485 ile haberleştiği dop-10e615 hmı var.örnek vermek gerekirse;
ATL1550 numaralı sipariş.ATL siparişin ismini,1550 ise 1550.ci sipariş olduğunu belirttiyor.ve bu 1550 rakamı sürekli artarak (1551,1552,1553,.....gibi)devam edecek.yani ATL sabit bir değer ama 1550 olan kısım değişken.plc içerisinde nasıl bir proğram yazmalıyım.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
plc ile sipariş ve adet takibi
- öner
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
plc ile sipariş ve adet takibi
^Hiç bir şeye ihtiyacımız yoktur.Yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır,çalışkan olmak!^M.Kemal ATATÜRK
- Sahabettin
- İletişim:
Re: plc ile sipariş ve adet takibi
Yardımcı Olabilir Bu Örnek.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Elektrik Hissedildiğinde Geç Kalınmıştır
- öner
- İletişim:
Re: plc ile sipariş ve adet takibi
Teşekkür ederim verdiğiniz cevap için.problemi ben başka şekilde çözdüm.Plc içerisinde,adetleri saydığım dataları dop panelde geçmiş data kaydı oluşturarak orda tüm siparişlerimi kayıt altına aldım.
^Hiç bir şeye ihtiyacımız yoktur.Yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır,çalışkan olmak!^M.Kemal ATATÜRK