HMI USB Yükleme Modu Ayarı

Kilitli
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 8874
Kayıt: 06 Mar 2018, 10:37
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

HMI USB Yükleme Modu Ayarı

Mesaj gönderen Uğur »

PC üzerinden HMI içerisine program yüklerken 3 farklı yükleme modu karşımıza çıkmaktadır. Normal, Disk ve CDC modları bilgisayardaki işletim sistem sürümüne göre seçmemiz gereken ayardır.

Normal Mod --> Bu mod Windows XP işletim istemli bir PC ile yükleme yapılacak ise kullanılabilir. Diğer İşletim Sistem sürümlerinde PC HMI USB kablosunu takılı iken Driverı tanımayacaktır.

Disk Modu --> Bu Mod Windows tüm sürümlerinde kullanılabilir. HMI PC ye bağlandığı zaman Bilgisayarım içerisinde Disk Sürücülerinde DELTA isimli bir disk olarak HMI tanınacak ve DOPSoft üzerinden normal yükleme prosedürü işletilecektir. Bu mod PC de bir virüs yazılımı, güvenlik yazılımları veya bazende virüs kaynaklı durumlardan dolayı HMI içerisine yükleme yapılamamasına neden olacaktır.

CDC Modu --> Son yükleme modu olan CDC de ise HMI PC ye bağlandığı zaman PC Aygıt yöneticisi Bağlantı Noktalarında COM port olarak görecek örneğin COM1, COM5, COM9 gibi bir umara verecek ve bu tanıma işlemi sonrasında DOPSoft üzerinden normal yükleme prosedürü işletilecektir. Tüm Windows işletim sistemlerinde bu mod ile program yüklemesi yapılabilmektedir.

Her 3 yükleme modunda da DOPSoft içerisinde Seçenekler / Çalışma Ortamında Yükleme modu USB olarak seçilmelidir.

Bu mod ayarı HMI üzerinden değiştirilecek olursa HMI arkasından Sys tuşuna basarak System Menüsüne girilir, System Setting içerisinde Misc altında USB Commode ayarı ile ayarlanabilir.

USB Commode
"0" --> Nomal Mod
"1" --> Disk Modu
"2" --> CDC Mod

Aşağıdaki resimde de DOPsoft üzerinden ayarın değiştirilmesi görülmektedir. Burada ilgili yükleme modu seçilerek program atıldıktan sonra HMI yükleme ayarı modu bir sonraki yükleme için değiştirilmiş olur. Ayarı olduğu gibi kullanmak için ise USB Yükleme Modu "Auto" seçilerek var olan ayarın korunması sağlanmış olur.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kilitli

“HMI Teknik Bilgi ve Dokümanlar” sayfasına dön