Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Arduino - ESP32 ve PLC Haberleşmesi
- Mr.Murphy12
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Arduino - ESP32 ve PLC Haberleşmesi
Merhabalar. ESP32 DEV Module ile bir proje üzerinde çalışıyorum. Bir Delta DVP-12SE PLC ve ESP32 MCU Modbus ASCII üzerine haberleşmesi konusunda sorunlar yaşıyorum. Çalışma masamda bolca Arduino ve ESP32 MCU mevcut. Aynı zamanda bir Delta DVP12-SE de var. Modbus RTU protokülünü çeşitli konfigürasyonlarla denedim ve başarılı şekilde iletişim kurdum (Örn: 8E1-8E2 8O1-8O2 8N1-8N2). Ancak arduino için yazılmış çalışan bir Modbus ASCII kütüphanesi bulmakta zorlanıyorum. Çeşitli konfigürasyonlarda PLC'den ESP32 MCU'ya bilgiler göndermek istiyorum (Örn: 7E1-7E2 7N1-7N2 7O1-7O2). Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Örnek bir kod ya da çalışan bir kütüphane arıyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
- Turhan
- İletişim:
Re: Arduino - ESP32 ve PLC Haberleşmesi
Merhaba,
Hangi haberleşme protokolünde hangi ASCII karaketreleri göndereceğinizi ve hangi yanıtı alacağınızı örnekleyebilirmisiniz?
Hangi haberleşme protokolünde hangi ASCII karaketreleri göndereceğinizi ve hangi yanıtı alacağınızı örnekleyebilirmisiniz?
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- Mr.Murphy12
- İletişim:
ASCII karakter göndermekten ziyade örneğin RTU protokolüyle PLC'den Arduino içerisindeki H0 registerini okuyup yazabiliyorum. Çeşitli değişkenler gönderip alabiliyorum (PLC Master Modunda). Modbus RTU yerine Modbus ASCII ile aynı işlemleri yapmak istiyorum. Arduino için bir kod yazdım. Bir register alanı oluşturdum. DVP-12SE PLC ile H0-H1 gibi registerleri MODRW fonksiyonu ile okuyup yazabiliyorum. Ancak haberleşme sihirbazında Modbus RTU seçiyorum. Bunun yerine Modbus ASCII seçerek aynı işlemleri yapabilmek istiyorum.
- Turhan
- İletişim:
Mesaja eklediğim örnek programda PLC COM2 RS485 haberleşme arabirimi üzerinden 7,E,1,9600 ASCII protokolü ile 1 ve 2 no'lu slave ID'nin H1000 data adresine ait data değerini okuyup D100 ve D200 lokal adresine kaydetmiştir.
Program örneği üzerinden kullanılan özel data ve bit adresleri kullanarak H03 FC ile okuma H10 ile yazma işlemini farklı biçimlerde icra edebiliyor olmalısınız.
.
Program örneği üzerinden kullanılan özel data ve bit adresleri kullanarak H03 FC ile okuma H10 ile yazma işlemini farklı biçimlerde icra edebiliyor olmalısınız.
.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey