MC - MCR Program Kontrolü

Kilitli
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 8891
Kayıt: 06 Mar 2018, 10:37
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

MC - MCR Program Kontrolü

Mesaj gönderen Uğur »

PLC içerisinden programımızı yazarken istenilen bir program parçasının taranım çalışmasını yada çalışmamasını belli bir şarta göre yapmak istersek MC MCR yapısı içerisinde kullanmak bizim işimizi kolaylaştıracaktır. Program içerisinde MC ile MCR arasına bir işaretleyici ile yazdığımız program satırının taranması bizim kontrolümüzde olacaktır. Programda farklı farklı işaretleyebileceğimiz birden fazla program bloğu bu şekilde oluşturulabilmektedir. MC N0 -- MCR N0 bir program bloğu iken farklı yerde MC N1 - MCR N1 farklı bir program bloğu olarak tanımlanıp kullanılabilir.

Aşağıdaki örnekte MC N0 olarak işaretlenen program bloğunun sonlandırması MCR N0 ile yapılmış olup bu iki komut arasındaki program bloğunun taranıp çalışması için MC ön şartı olan M10 nun aktif edilmesi gerekmektedir. Aşağıdaki program resminde görüleceği üzere M10 aktif edilmediği için MC N0 ile MCR N0 arası program taranmamakta M100 aktif olmamakta hatta timer saymamaktadır.
mc_mcr_1.PNG

Aşağıdaki program resminde ise MC N0 şartı olan M10 aktif edilmiş ve artık MC N0 ile MCR N0 arası program çalışır duruma geçmiştir. M100 aktif ve timer saymaktadır.
mc_mcr_2.PNG
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kilitli

“PLC Komutları” sayfasına dön