Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Delta SS2 PID Kontrol Sorunu
- adiguzel51
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Delta SS2 PID Kontrol Sorunu
Merhaba,
Delta SS2 ile bir pompayı pid ile çalıştırıyorum. Fakat bir süre sonra pid sistemi devre dışı kalıp motor sürekli %100 çıkış veriyor.
Bunu neden yapar anlayamadım.
Desteğinizi bekliyorum.
Delta SS2 ile bir pompayı pid ile çalıştırıyorum. Fakat bir süre sonra pid sistemi devre dışı kalıp motor sürekli %100 çıkış veriyor.
Bunu neden yapar anlayamadım.
Desteğinizi bekliyorum.
- Turhan
- İletişim:
Re: Delta SS2 PID Kontrol Sorunu
Daha önce DVP serisi PLC modelinde pompa kontrolü için uyguladığımız PID komut örneği data değişkenleri ile birlikte ektedir. Örnekteki gibi tüm PID parametre değişkenlerini mesajda belirtebilirmisiniz?
.
.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- adiguzel51
- İletişim:
Pid yazılımı ekte. Parametreleri auto tuning sonrası bularak ayarladım. Sistem normalde tıkır tıkır çalışıyor. Fakat 2 gün sonra sürekli çıkış veriyor.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
PID kontrol methodundaki 4 no'lu kontrol methodu genelde sıcaklık kontrolü için önerilir. Kontrol methodunuzu 5 olarak ayarlayıp çalışmayı test edebilirmisiniz?
.
.
DELTA Electronics Turkey
- adiguzel51
- İletişim:
Şuan gözlemlemeye devam ediyoruz.
Birde sistem bir sorun daha yaşıyoruz.
Ben sistemdeki basıncın 25 bar olmasını istiyorum. Evet şuan ayarlara göre 25 bar oluyor. Fakat 25 bara geldiğinde pid 'den dolayı 25 barı gördüğü gibi kapanıyor. Sürekli motor gir çık yapıyor.
Benim isteğim şu bar 25 bar'da 20 saniye beklesin. Hatta basınç düşmüyorsa motor dursun. Şuan 25 bara her geldiğinde hemen duruyor.
Birde sistem bir sorun daha yaşıyoruz.
Ben sistemdeki basıncın 25 bar olmasını istiyorum. Evet şuan ayarlara göre 25 bar oluyor. Fakat 25 bara geldiğinde pid 'den dolayı 25 barı gördüğü gibi kapanıyor. Sürekli motor gir çık yapıyor.
Benim isteğim şu bar 25 bar'da 20 saniye beklesin. Hatta basınç düşmüyorsa motor dursun. Şuan 25 bara her geldiğinde hemen duruyor.
- Turhan
- İletişim:
Hangi kontrol methhodunda bu durumu yaşıyorsunuz? Bu esnada PID parametrelerinden S3+4. registerin değeri nedir?
DELTA Electronics Turkey
- adiguzel51
- İletişim:
Şuan kontrol modu 5
- Turhan
- İletişim:
Açıkcası benzer durumu yaşamadım. Hatta şu an halihazırda verdiğim örnekle çalışan uygulamamız hala mevcut. Bu durumu yaşadığınız anda PID komutunuza ait PV ve SV değerini ve D2000 data adresinizden itibaren ardışık 20 word adresin data değerini monitor sekmesinde izleyip bununda ekran görüntüsünü mesaja ekleyebilirmisiniz?
DELTA Electronics Turkey