Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Aynı Anda DOP100DV ve EN01 Haberleşmesi

Kullanıcı avatarı
akrosis
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Aynı Anda DOP100DV ve EN01 Haberleşmesi

Mesaj gönderen akrosis »

Merhaba,

DVP SV2 PLC'm bulunuyor. Bunu RS485 ile HMI'a, EN01 modülü ile de modbus üzerinden PC ile haberleştirmek istiyorum. Ancak Commgr'den ne seçmem gerektiğini çözemedim çünkü ikisini aynı anda gerçekleştiremiyorum gibi duruyor. Bunun doğru yolu nedir acaba rica etsem yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Re: Aynı Anda DOP100DV ve EN01 Haberleşmesi

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

PLC'ye ethernet modülü üzerinden ethernet arabirimi ile bağlanacaksanız COMMGR tarafında ethernet seçerek PLC'ye bağlanabilirsiniz. Seri porttan HMI ile haberleştiği için bu hatta HMI master konumdadır ve PC ile araya girerseniz haberleşme kopacaktır.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
akrosis
İletişim:

Mesaj gönderen akrosis »

Anlayamadım, bu bahsettiğim bağlantıyı sağlayamıyor muyum yani? PLC - HMI ve PLC - PC şeklinde, iki farklı bağlantı kurulamıyor mu? Yada bunu yapmak için nasıl bir değişiklik yapmam gerekiyor acaba?
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

PLC'nin seri portu ve ethernet portu birbirinden bağımsız olduğu için seri porttan HMI ile haberleşirken ethernet portundan PC ile haberleştirebilirsiniz. Söylemeye çalıştığım şey seri porttan HMI ile haberleşiyorken araya PC'yi giremezsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön