Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

DPID Komutu Çıktı Vermiyor

Kullanıcı avatarı
goner
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

DPID Komutu Çıktı Vermiyor

Mesaj gönderen goner »

Merhabalar,

Bir encoder uygulaması yapıyorum. Motot kontrolü için PID kullanacağım. Sistemimin 32 bit olması gerekiyor. Kodu aşağıdaki gibi hazırladım ancak görüldüğü gibi PV ve SV değerleri farklı olmasına rağmen 0 değeri alıyorum. Sorun nedir? Neyi düzeltmem lazım?
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: DPID Komutu Çıktı Vermiyor

Mesaj gönderen Turhan »

User manual içerisinde DPID komutunda komuta ait değişkenler 32Bit signed decimal tabanda gösterilmiş. Değişkenlerinizi mesaja eklediğim dokümanda belirtilen data uzunluğu ve tipinde oluşturup çalışmayı test edermisiniz?

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
goner
İletişim:

Mesaj gönderen goner »

Tanımlarımı zaten gönderdiğiniz manual'e uygun yapmaya çalıştım. Bilmediğim ya da gözden kaçırdığım bir şey mi var?
Kullanıcı avatarı
goner
İletişim:

Mesaj gönderen goner »

Sadece MOV komutu kullanarak PID komutu ile denediğimde yine sadece 0 alıyorum çıktı olarak.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Komut kullanımında sorun görünmüyor.

Not: PID komutu PLC simulator modunda desteklenmeyen komutlardan biridir.

.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
goner
İletişim:

Mesaj gönderen goner »

Sınırları tanımlayan değişkenler için negatif sayılar tanımlayamıyor muyuz? Bir de floating operasyon yapmam mümkün değil mi?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Komut değişkenleri dokümanda belirtildiği gibi INT ve DINT tabandadır. Her bir data için tanımlanabilir aralık değeride yine dokümanda yazmaktadır.
DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön