merhaba iyi günler. dvp12sa2 plc ile 2 adet servo motor kontrolü yapıyorum ve DPLSY komutlarını kullanmam gerekiyor ( servo hareketini icra ederken durdurma yapmadan hız değişikliği yapmak istediğim için ) . servonun anlık pozisyon durumunu d1030 datasından görüyorum ve şunu yapmak istiyorum. servo ileri giderken pozisyon göstergem artsın ve geri dönerken pozisyon göstergem azalsın istiyorum DPLSY komutu ile. nasıl bir yol izlemeliyim acaba. ddrva komutu bu sonucu veriyor ama benim DPLSY komutunu kullanmam gerekiyor.
yardımcı olursanız sevinirim
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
DPLSY pals komutu hakkında
- Mühendisiz
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- Turhan
- İletişim:
Re: DPLSY pals komutu hakkında
DPLSY pulse komutu yönsüz çalışma komutudur. Dolayısı ile PLC'nin farklı bir outputu yön sinyalini haricen kontrol etseniz bile bu komut bu yön sinyalinden bağımsız olarak aynı yöne sayma işlemi gerçekleştirir.
Aktüel pozisyon bilgisini yine PLC pozisyon registerinden alarak yön çıkışını haricen kontrol ettiğiniz bit adresin durumuna göre ayrıca toplamalı yada çıkartmalısınız.
Aktüel pozisyon bilgisini yine PLC pozisyon registerinden alarak yön çıkışını haricen kontrol ettiğiniz bit adresin durumuna göre ayrıca toplamalı yada çıkartmalısınız.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- Mühendisiz
- İletişim:
cevabınız için teşekkür ederim. açıkçası uğraştım ama bir sonuca varamadım. örnek bir program şeklinde bunu göstermeniz mümkün müdür acaba . y0 ve y1 için
- Turhan
- İletişim:
Pozisyon komutu ileri yönde iken herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Sadece geri komutundan önce aktüel pozisyon bilginizi ayrıca bir registere kaydedip pozisyon komutu tamamlandığında aradaki farkı aktüel pozisyon değerinden çıkartmanız gerekiyor.
.
.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey