Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Delta PLC - Link Haberleşme bağlanamama problemi

Kullanıcı avatarı
Onurrcifcii
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Delta PLC - Link Haberleşme bağlanamama problemi

Mesaj gönderen Onurrcifcii »

Merhabalar,

Delta DVP 14SS2 PLC ile Mitsubishi AC motor sürücülerini link haberleşme ile entegre etmek için iki yıl önce hazırladığım yazılım sorunsuz çalışıyordu. Ancak aynı yazılımı şimdi tekrar yüklediğimde sürücülerle ilk açılışta haberleşme sağlanmıyor bazen sadece 1 tanesiyle haberleşme sağlıyor. PLC’yi stop konumuna alıp 4-5 saniye bekledikten sonra tekrar run moduna aldığımda haberleşme başarıyla gerçekleşiyor. Hatta bazen bu işlemi 2-3 kez tekrarlamam gerekiyor.
Bu durumun sebebi ne olabilir? Nerede yanlış yapıyor olabilirim?
Link1.png
Link2.png
Ek olarak aşağıdaki kısımda süre normalde 3 saniye iken 11 saniyeye çıkarttım biraz iyileşme oldu gibi ama tam bir iyileşme olmadı aynı süreç devam ediyor. Süreyi 30 saniyeye çıkarttım yine 11 saniye ile durum aynı.
Link3.png
Link4.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: Delta PLC - Link Haberleşme bağlanamama problemi

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

Haberleşme programınızda gözüme çarpan anormal bir duruma rastlamadım. Eğer haberleşme programınızın haricinde bir yazılımda PLC içinde koşuyorsa PLC'yi resetleyip sadece haberleşme programı ile test edebilirmisiniz. Kullandığınız kablonun bükümlü shieldi kablo olmasına özen gösterin, haberleşme kablonuz güç kabloları ile aynı kanaldan gidiyorsa bunları ayırın, motor gibi gürültü yayan cihazlara çok yakınsa yine haberleşme kablonuzu izole edip tekrar deneyin.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön