Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

C200+ Hız Sorunu

Kullanıcı avatarı
bxalz
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

C200+ Hız Sorunu

Mesaj gönderen bxalz »

Merhaba. Sürücümü Autotune işlemi yaptıktan sonra P00-11 - 0 (VF Açık Çevrim) iken F = 30 Hz setli iken H = 30 Hz sabitleniyor. P00-11 - 1 (VFPG Kapalı Çevrim) iken F=30 Hz iken H = 45 Hz oluyor. P00-11 = 3 (IM FOCPG Kontrol) iken F=30 Hz iken start verdiğimde H = 15 Hz de kalıyor. Bunun sebebi ne olabilir?
Kullanıcı avatarı
Yakup
İletişim:

Re: C200+ Hız Sorunu

Mesaj gönderen Yakup »

Merhaba,

Kapalı çevrimde sistemi çalıştırırken bu durumu gözlemlemenizin iki olası nedeni olabilir:

1)Encoder’den gelen geri besleme (feedback) sinyalinde sorun olması – Öncelikle encoder bağlantılarını ve geri besleme değerini kontrol edin.

2)Parametre ayarlarının hatalı olması – Encoder geri besleme değerinizden eminseniz, sürücü parametrelerinin kapalı çevrim çalışmaya uygun şekilde yapılandırıldığından emin olun.

C200 FOC+PG Encoder Kapalı Çevrim
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
bxalz
İletişim:

Mesaj gönderen bxalz »

O sorunu çözdüm fakat başka bir sorun ile karşılaştım. Kapalı çevrimde normal bir şekilde dönüyor. Encoder değerini okuyabiliyorum fakat FOCPG moduna aldığımda motorum zorlanıyor.
Kullanıcı avatarı
Yakup
İletişim:

Mesaj gönderen Yakup »

Kapalı çevrimde normal dönüyor dediniz ya 00.10 ve 00.11 parametreniz nedir?
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“AC Motor Sürücü Forum” sayfasına dön