Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Data artirma

Kullanıcı avatarı
Nonc
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Data artirma

Mesaj gönderen Nonc »

Merhaba ugur abi ve diger degerli abilerim ;

Soyle bir islem yapmak istiyorum . D100 datasinda degerler sürekli degisiyor. Ve bu degisimler benim islemlerimi bozuyor .simdi Bu degerleri saniyede bir d200 den d260 arasindaki datalara atip bu degerleri toplayip ortalamasini almak istiyorum ve bi sabit sayi ortaya koymak istiyorum . Nasil bir komut blogu kurmaliyim veya basit bir komut varmi ? Tesekkurler

Böyle bir program yazdım ama bir türlü saniyede ki degerleri göremiyorum
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
' Bir bahçeye giremezsen,durup seyran eyleme..
Bir gönül yapamazsan,yıkıp viran eyleme ' demiş Yunus Emre Mübarek.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Data artirma

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Dolaylı adresleme methodu ile aynı datanın değerini belirleyeceğiniz data aralığına taşıyabilirsiniz. Belirli bir data aralığındaki sıralı adreslerin ortalama değerini ise MEAN - Data Ortalama Alma komutu ile sağlayabilirsiniz.

Örneğin: E sayısının içeriği 10 ise Mov komutu D100 datasındaki değeri (D150+10)= D160 datasına taşıyacaktır.

index_register.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Nonc
İletişim:

Mesaj gönderen Nonc »

Afaki degerler cıkıyor Turhan abi bir turlü degerleri yakalayamıyor neden olur acaba abi bir bakarmsın .. program eklentidedir
' Bir bahçeye giremezsen,durup seyran eyleme..
Bir gönül yapamazsan,yıkıp viran eyleme ' demiş Yunus Emre Mübarek.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Programınızı 16Bit kullanım için aşağıdaki gibi düzenleyebilirsiniz.

Her saniye başında D100 datasındaki değer E (index Registeri) ile sıralı olarak D260, D261, D262 . . . datalarına taşınmaktadır. Ortalaması alınacak sayı adedi 60'a eşit olduğunda Mean Komutu ile D260 dan itibaren 60 sıralı datanın ortalama değeri Mean komutu ile hesaplanmaktadır.

ortalama_alma.png
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“PLC Forum” sayfasına dön