Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

ANALOG GİRİŞ-ÇIKIŞ PROBLEMİ

Kullanıcı avatarı
Şevket Çakır
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

ANALOG GİRİŞ-ÇIKIŞ PROBLEMİ

Mesaj gönderen Şevket Çakır »

MERHABA,
12SE PLC 1 ANALOG İNPUT, 3 ANALOG OUTPUT MODÜL BAĞLANTISI YAPTIĞIMDA 3. ANALOG MODÜL BAĞLANTISINDA PLC ARIZAYA GEÇİYOR.
MODÜLLER SAĞLAM YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPIYORUM. HEP AYNI. PLC PROGRAMINI EK'TE GÖNDERİYORUM. LÜTFEN YARDIM.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: ANALOG GİRİŞ-ÇIKIŞ PROBLEMİ

Mesaj gönderen Uğur »

Programda gördüğüm kadarıyla her kanalı ayrı ayrı okuyup ayrı ayrı yazmışsınız. Tek komut ile okuma ve yazma yaparak tarama zamanınızın aşırı yükselmesinin önüne geçiniz.

Örnek 4 kanal birden okuma için

FROM K0 K12 D100 K4

Bu komut ile 4 kanal birden okunarak sırasıyla D100-D101-D102-D103 içerisine yazılır.

Örnek 4 kanal birden yazmak için

TO K1 K6 D200 K4

Bu komut ile D200-D201-D202-D203 içerisindeki değerler sırasıyla 4 analog çıkışa yazılır.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
Şevket Çakır
İletişim:

Merhaba,
WPLSOFT ile 12 SE plc-PC ethernet bağlantısı yardımı lütfen.
Denedim fakat başaramadım.
Ayrıca WPLSOFT ile yazılan program, ISPSOFT dönüşümü mümkünmüdür.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

DVP-SE serisi PLC'nin varsayılan IP adresi 192.168.1.5'dir. Öncelikle PC'nize buna uygun IP adresi tanımlayınız.

Bağlantı tipinizi Ethernet olarak seçip, Ethernet Modülünü Otomatik Bul sekmesine tıklayınız. PLC ve PC'niz aynı IP ailesinde ise DVP-SE serisi PLC arama sonucunda soldaki Haberleşme Ayarları penceresinde görülecektir. Bu pencerede DVP-SE PLC'yi işaretleyip yükleme/çağırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Ethernet_1.png
Ethernet_2.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Şevket Çakır
İletişim:

Merhaba,
WPLSOFT veya ISPSOFT yazılımlarını PLC üzerinden çektiğimizde açıklamaların gelmesini nasıl sağlarız.
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Öncelikle PLC'ye program yüklenmeden önce 'Aygıt Açıklamaları' sekmesi işaretli iken program yüklenmeldir. Programı Upload ederken de aynı sekme işaretlenip program çekilirse aygıt açıklamaları da beraberinde gelecektir.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“PLC Forum” sayfasına dön