Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
DWSUM NOKTALI SAYI TOPLAMA HATASI
- nuh74
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
DWSUM NOKTALI SAYI TOPLAMA HATASI
D48+D482+D484 =D500 FAN KAPASİTESİ 33000,0 ARDIŞIK TOPLAMA YAPIYORUM HATALI -DEGER VERİYOR . HATAYI NEREDE YAPIYORUM. 7 ADET FAN OLACAK TOPLAMDA 231000,0 SAYISINI ELDE ETMEM GEREKİYOR . BEN 3 FANLI DENİYORUM AMA OLMUYOR. KOLAY GELSİN.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
Re: DWSUM NOKTALI SAYI TOPLAMA HATASI
Merhaba,
DWSUM komutu ardışık toplama işlemini 32Bit Tamsayı formatında gerçekleştirmektedir. Floating Point tabanda ardışık toplama komutu bulunmadığı için toplanacak sayı değerlerini DINT komutu ile integer tabana dönüştürmelisiniz.
DWSUM komutu ardışık toplama işlemini 32Bit Tamsayı formatında gerçekleştirmektedir. Floating Point tabanda ardışık toplama komutu bulunmadığı için toplanacak sayı değerlerini DINT komutu ile integer tabana dönüştürmelisiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- nuh74
- İletişim:
TURHAN bey çıkan sonuç 230000 lerde ve tekrar noktalı sayı olarak başka yerde kullanacağım. dınt noktalı sayıya nasıl dönüştüreceğim.
- Turhan
- İletişim:
FLT - Decimal --> Floating Çeviri ve INT - Floating --> Decimal Çeviri komutları ile integer <-> Floating arasında data formatında dönüşüm yapabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey