Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

DWSUM NOKTALI SAYI TOPLAMA HATASI

Kullanıcı avatarı
nuh74
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

DWSUM NOKTALI SAYI TOPLAMA HATASI

Mesaj gönderen nuh74 »

Adsız.jpg
D48+D482+D484 =D500 FAN KAPASİTESİ 33000,0 ARDIŞIK TOPLAMA YAPIYORUM HATALI -DEGER VERİYOR . HATAYI NEREDE YAPIYORUM. 7 ADET FAN OLACAK TOPLAMDA 231000,0 SAYISINI ELDE ETMEM GEREKİYOR . BEN 3 FANLI DENİYORUM AMA OLMUYOR. KOLAY GELSİN.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: DWSUM NOKTALI SAYI TOPLAMA HATASI

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

DWSUM komutu ardışık toplama işlemini 32Bit Tamsayı formatında gerçekleştirmektedir. Floating Point tabanda ardışık toplama komutu bulunmadığı için toplanacak sayı değerlerini DINT komutu ile integer tabana dönüştürmelisiniz.

DWSUM.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
nuh74
İletişim:

Mesaj gönderen nuh74 »

TURHAN bey çıkan sonuç 230000 lerde ve tekrar noktalı sayı olarak başka yerde kullanacağım. dınt noktalı sayıya nasıl dönüştüreceğim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

FLT - Decimal --> Floating Çeviri ve INT - Floating --> Decimal Çeviri komutları ile integer <-> Floating arasında data formatında dönüşüm yapabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“PLC Forum” sayfasına dön