Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Encoder den okunan pals lere göre Pampa yapmak.

Cevapla
Kullanıcı avatarı
ELSANTE
Mesajlar: 22
Kayıt: 19 Şub 2019, 12:21
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Encoder den okunan pals lere göre Pampa yapmak.

Mesaj gönderen ELSANTE »

Bir tür asansör uygulamasında ENCODER den aldığım kalkış "0" dan "1000" palse kadar yukarı doğru rampalanarak hızlanacak ve bitişe "1000" adım kala yine rampa yaparak SOFT bir şekilde duracak. Mecburen kullandığım motor DC 24 Volt olduğundan bir şekilde gerek rampa gerekirse de bu amaca uygun başka bir komut kullanarak bu uygulamayı yapmak istiyorum.

Burada sıkıntım Motora giden enerjiyi kestikten sonra ataleti ile 10.000 PALS daha gidiyor. Bu sebeple RAMPA yaparak tam olmasa da verdiğim encoder değerinde durması gerekiyor.

Motorum DC 24 Volt 220 RPM. Encoderi 100 PALS lik disk ve Motorun her turunda 1500 PALS üretmektedir. Kullandığım PLC DVP14SS11T.

Sitenizde olan RAMP komutunu gördüm, fakat nasıl kullanabileceğimi çıkartamadım. Mümkün ise X1 girişine verilen uyarımla çalışan bir uygulama alabilirsem sevineceğim.
Kullanıcı avatarı
ELSANTE
Mesajlar: 22
Kayıt: 19 Şub 2019, 12:21
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: Encoder den okunan pals lere göre Pampa yapmak.

Mesaj gönderen ELSANTE »

Forumda bunu yapabilecek biri var mı? Bir uygulama örneği istiyorum.
Cevapla

“PLC Forum” sayfasına dön