Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
C2000 Plus Pozisyonlama
- pioneer5900
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
C2000 Plus Pozisyonlama
Merhabalar,ilgili video'yu izledim ve denedim,birkaç sorum olacaktı;
-Home yapmadan ekrandaki encoder pozisyon değerini 0 yapmam mümkün mü ?
-Pozisyonlama yaparken Pr4.15 ve 4.16 daki değerleri haricen girip (modbus üzerinden yazarak) pozisyonlama yapmak istiyorum sanırım Pr4.15 için 40F adresine yazmalıyım diye düşunüyorum.
-Pozisyonlama modunda iken hız Maksimum frekansa göre lineer olarak mı çalışıyor yoksa kendisine ait bir hız eğrisi varmı acaba? Yüksek hızlarda kullanmak istiyorum mümkünse.Pozisyona göre duracağı noktanın hızına kendisini ayarlayabiliyor mu demek istediğim.
-Gideceği konuma göre kendi hızını ayarlayabileceğim bir oto kontrol,makro,sürücü üzerinde veya haricen(Modbus) yapabilir miyim ?
-Home yapmadan ekrandaki encoder pozisyon değerini 0 yapmam mümkün mü ?
-Pozisyonlama yaparken Pr4.15 ve 4.16 daki değerleri haricen girip (modbus üzerinden yazarak) pozisyonlama yapmak istiyorum sanırım Pr4.15 için 40F adresine yazmalıyım diye düşunüyorum.
-Pozisyonlama modunda iken hız Maksimum frekansa göre lineer olarak mı çalışıyor yoksa kendisine ait bir hız eğrisi varmı acaba? Yüksek hızlarda kullanmak istiyorum mümkünse.Pozisyona göre duracağı noktanın hızına kendisini ayarlayabiliyor mu demek istediğim.
-Gideceği konuma göre kendi hızını ayarlayabileceğim bir oto kontrol,makro,sürücü üzerinde veya haricen(Modbus) yapabilir miyim ?
- Yakup
- İletişim:
Re: C2000 Plus Pozisyonlama
Merhaba,
-Home yapmadan encoder değerini sıfırlayamazsınız
-Modbus üzerinden 40F adresine p4-15 parametresine Position Command yapabilirsiniz.
-pozisyon hız ve pozisyon rampasını 11-43 ve 11-44 parametresinden ayarlayabilirisniz.
-Gideceği konuma göre hızını kendisi hız ve rampaya göre ayarlamaktadır.
-Home yapmadan encoder değerini sıfırlayamazsınız
-Modbus üzerinden 40F adresine p4-15 parametresine Position Command yapabilirsiniz.
-pozisyon hız ve pozisyon rampasını 11-43 ve 11-44 parametresinden ayarlayabilirisniz.
-Gideceği konuma göre hızını kendisi hız ve rampaya göre ayarlamaktadır.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- pioneer5900
- İletişim:
Teşekkür ederim,iyi çalışmalar
- pioneer5900
- İletişim:
Tekrar merhaba,MI7 Girişini Home aktif,MI8 girişini Home sensörü ve MI5 girişini Pozisyon öğret ,MI6 girişini pozisyona git olarak ayarladım.MI1 den MI4 e kadar olan girişleri de Pr4.15 ve Pr 4.16 için kullandım ,sürücüye Start bilgisini dışarıdan vermem gerekiyor ve inputum kalmadı,Hız bilgisini de Modbus üzerinden yazacağım,hatta Pr4.15 ve Pr 4.16 yı da Modbus üzerinden yazacağım.Sorum şu ki MI4...MI1 için start sinyali MI1 1 olacak şekilde(Start) hem start verip hem çalıştırabilir miyim veya başka fikriniz varmı acaba ?
Birde Home işlemi oldu,pozisyona gidildi bilgilerini nasıl alabilirim?
Birde Home işlemi oldu,pozisyona gidildi bilgilerini nasıl alabilirim?
- Yakup
- İletişim:
Eğer yeteri kadar input yoksa sürücüye input modulu alarak işlemlerini yapabilirsiniz.
Herhangi bir outputunuza 39 ayarlarsanız pozisyon tamamlandı bilgisini alabilirsiniz.
Örneğin :02.13 >>39 (röle1)
Herhangi bir outputunuza 39 ayarlarsanız pozisyon tamamlandı bilgisini alabilirsiniz.
Örneğin :02.13 >>39 (röle1)
- pioneer5900
- İletişim:
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Home işlemiyle ilgili olarak,
Home sensörüme doğru gidip home işlemini yapıyorum ve pozisyon bilgisi olan 0 değerine ulaşıyorum.Bu aşamadan sonra pozisyona git dediğimde yine home arama yönünde gitmeye çalışıyor,yani çalışma alanımın dışına çıkıyor.Bu durum motor ve encoder a ve b faz durumunu değiştirdiğimde de aynısı oluyor.
-Home yönünü veya pozisyona git yönünü nasıl ayarlayabilirim?
-Start bilgisini sürücüye harici terminallerle MI6 boşta girişine tanımalamak istiyorum.Fwd ve Rev inputları sanırım pozisyonlama modunda çalışmıyor veya anlayamadım.Pr2.16 ya hangi değeri girmeliyim acaba?
-Pozisyon modunda Absolute olarak çalışmak istiyorum,bu konuda videoda gördüğüme göre güncel değerden büyükse home yönüne,küçükse Home yönüne ters yönde çalışıyor,yani yönü kendisi tayin ediyor diye anlıyorum.
Home sensörüme doğru gidip home işlemini yapıyorum ve pozisyon bilgisi olan 0 değerine ulaşıyorum.Bu aşamadan sonra pozisyona git dediğimde yine home arama yönünde gitmeye çalışıyor,yani çalışma alanımın dışına çıkıyor.Bu durum motor ve encoder a ve b faz durumunu değiştirdiğimde de aynısı oluyor.
-Home yönünü veya pozisyona git yönünü nasıl ayarlayabilirim?
-Start bilgisini sürücüye harici terminallerle MI6 boşta girişine tanımalamak istiyorum.Fwd ve Rev inputları sanırım pozisyonlama modunda çalışmıyor veya anlayamadım.Pr2.16 ya hangi değeri girmeliyim acaba?
-Pozisyon modunda Absolute olarak çalışmak istiyorum,bu konuda videoda gördüğüme göre güncel değerden büyükse home yönüne,küçükse Home yönüne ters yönde çalışıyor,yani yönü kendisi tayin ediyor diye anlıyorum.
- Yakup
- İletişim:
Merhaba,
Öncelikli olarak video tüm sorularını cevabı var videoyu dikkatlice inceleyin video haricinde sorularının varsa sorabilirsiniz.
C2000 Sürücü FOCPG Ayarları ve Orient Fonksiyonu
C2000 Dahili Pozisyonlama ve Home (Referans Bulma)
Öncelikli olarak video tüm sorularını cevabı var videoyu dikkatlice inceleyin video haricinde sorularının varsa sorabilirsiniz.
C2000 Sürücü FOCPG Ayarları ve Orient Fonksiyonu
C2000 Dahili Pozisyonlama ve Home (Referans Bulma)