Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Plc ile Sigorta Durumularını İzleme

Kullanıcı avatarı
Teknik63
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Plc ile Sigorta Durumularını İzleme

Mesaj gönderen Teknik63 »

İyi Günler Arkadaşlar
Elimde 14SS2 Plc var.
Sigorta Grubum var.
Sigortalara ayrı ayrı bağlanmış rölelerim var.
Deneme yaparken bir iki sefer sigortayı açıp kapadım sıkıntı olmadı ama üçüncü seferde tam hatırlamıyorum ama sanki sigortayı yarım yaptım ve röle patladı.
Kısacası yapmak istediğim plc ile sigortaların enerji durumunu görmek.
sigorta açıksa HMI da açık diyecek
Sigorta kapalı ise HMI da kapalı diyecek.
kodlamada bir sıkıntım yok ama röle yerine ne kullanmam lazım.eğer röle kullanacaksam bağlantıyımı ters yaptım.
Sigortanın çıkışından röleye giriş yaptım kontak ucuna girdim.Yük falan yok sadece rölelerin çıkışından X lere +24 vermek istiyorum.
Yardımlarınız bekliyorum.

Teşekkür Ederim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Plc ile Sigorta Durumularını İzleme

Mesaj gönderen Turhan »

Sigortanız enerjilendiğinde yada enerjisi kesildiğinde röle kontaklarınız konum değiştiriyormu? Röle kontakları kuru kontak şeklinde 24vdc anahtarlama için uygunmudur?
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Teknik63
İletişim:

Re: Plc ile Sigorta Durumularını İzleme

Mesaj gönderen Teknik63 »

Turhan yazdı: 02 Eki 2018, 12:33 Sigortanız enerjilendiğinde yada enerjisi kesildiğinde röle kontaklarınız konum değiştiriyormu? Röle kontakları kuru kontak şeklinde 24vdc anahtarlama için uygunmudur?
Anahtarlama 220ac olmalı ki NO kontağından 24 dc alıp plc ile işlem yapayım.
bence sıkıntım rölem 220ac tetiklemeye uygun değil

“PLC Forum” sayfasına dön