Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

encoder

Kullanıcı avatarı
d1esell
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

encoder

Mesaj gönderen d1esell »

Merhaba arkadaşlar elimde 360 pals encoder bulunuyor.Yazılımda encoder'in değerini C252 ile saydırıyorum. Encoder'in Z ucu ile yazılımda kullandığım C252 sayıcısının ben reset komutunu kullanmadan encoder'in z ucunu hangi girişe bağlamam gerekiyor veya z ucu ile reset komutunu ile tetiklemem mi gerekiyor.Yoksa C252 sayıcısıyla birlikte set etmem gereken herhangi bir M biti mi vardır. Encoder ile alakalı Hızlı sayıcılar pdf inceledim fakat fazla birşey anlayamadım . Yardımlarınız için şimdiden teşşekkür ederim...
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: encoder

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

C252 sayıcısını kullanabilmeniz için Encoder A fazı X0 girişine, B fazı ise X1 girişine bağlayarak sayma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Encoderin her bir turunda sayıcıyı resetlemek isterseniz encoder Z fazını X4 girşine bağlamanız yeterli olacaktır.

Encoder Z fazını kullanmayacaksanız C251 sayıcısını kullanarak X4 girşini genel amaçlı olarak kullanabilirsiniz.

encoder.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“PLC Forum” sayfasına dön