Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Analog Okuma ve Tepki Hızı Artırma

Cevapla
Kullanıcı avatarı
firukk
Mesajlar: 155
Kayıt: 08 Mar 2018, 20:15
Konum: KAYSERİ
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Analog Okuma ve Tepki Hızı Artırma

Mesaj gönderen firukk »

Dvp06Xa modül ile 3 adet 0-10V lineer cetvel ile pozisyon bilgisini okuyorum. Plc pozisyon değerlerine göre sistem basıncında set edilen değerlerde değişim yapıyor ama pozisyonun okunup cevap verilmesi arasındaki oluşan gecikme bazı basınç değişimlerinin gerçekleşmemesine neden oluyor. Analog okuma ve buna karşılık plc nin cevap hızını nasıl artırabilirim. Analog okuma kısmını alt program ile sürekli olarak çalıştırabilir miyim mesela ? Bunun bir faydası olur mu ?
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 9536
Kayıt: 06 Mar 2018, 10:37
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: Analog Okuma ve Tepki Hızı Artırma

Mesaj gönderen Uğur »

Bunun büyük bir kısmı analog modül tepki zamanı ile alakalıdır. Hızlı operasyonlar için tarama zamanından bağımsız yüksek tepki zamanlı çalışan sol taraf analog modüller kullanmanızı öneririm. Yoksa farklı program noktalarında çalıştırıyor olmanız işlemi hızlandırmayacaktır. Sadece okuma yaparken FROM komutu ile tek tek okuma yapıyorsanız 4 kanalı birden okuyacak şekilde ayarlayarak kullanmanız yeterlidir. Bunu da FROM komutu son değişkenini "4" ayarlayarak gerçekleştirebilirsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
firukk
Mesajlar: 155
Kayıt: 08 Mar 2018, 20:15
Konum: KAYSERİ
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: Analog Okuma ve Tepki Hızı Artırma

Mesaj gönderen firukk »

From komutunu bahsettiğiniz şekilde kullanıyorum. 06XA modülünün içn sol ile sağ olması arasında okuma ve tepki süreleri olarak ne kadarlık bir değişim söz konusu ?

Ayrıca from komutunu K4 şeklinde tek okuma yaptığımda D0 D2 D4 D6 şeklinde kullanabilir miyim?
Kullanıcı avatarı
Turhan
Mesajlar: 8440
Kayıt: 07 Mar 2018, 16:06
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: Analog Okuma ve Tepki Hızı Artırma

Mesaj gönderen Turhan »

DVP06XA-S2 modeli analog dönüştürücü sadece sağ modüldür. Sola genişleyen özel analog modülleri için DVP04AD-SL veya DVP04DA-SL ürünlerini kullanabilirsiniz. Sol modüller için analog çözünürlük 16Bit sağ modüller için 12/14Bit dir.

FROM komutunda ardışık verileri okurken okunacak data adedini 4 girmeniz durumunda verilerinizi PLC içerisindeki ardışık datalarda görürsünüz (D0,D1,D2,D3 gibi)
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Cevapla

“PLC Forum” sayfasına dön