Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

PLC TİPİ - PLC İSMİ - MODBUS TCP/UDP

Kullanıcı avatarı
erknozkn
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

PLC TİPİ - PLC İSMİ - MODBUS TCP/UDP

Mesaj gönderen erknozkn »

Merhabalar;
Right-Side modüllerdeki "CR#0 Model tipi" registeri gibi PLC modellerinde de bir register mevcut mudur?
VisualStudio da program yazıyorum ve ağdaki PLC'leri TCP/UDP üzerinden tespit edip tanımlamam gerekiyor(örn. Tip: DVP-12SE IP: 192.168.1.5 gibi)
WPLSoft'taki AutoSearch benzeri bir işlev yapmaya çalışıyorum. Bunun için PLC tipini ve mümkünse PLC'ye verilen ismi ağ üzerinden okuyabilmem gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: PLC TİPİ - PLC İSMİ - MODBUS TCP/UDP

Mesaj gönderen Turhan »

DVP-SE serisi PLC grubunda özel registerleri içerisinde doğrudan ürünün model kodunu belirten okunabilir özel register adresi bulunmuyor. PLC Programında

|LD M1000|---------------------|FROM K108 K88 D100 K2|

komut satırını kullandığınızda D100 ve D101 datasında DVP-SE'nin IP adresini görüntüleyebilirsiniz. DVP serisine ait D1000-D1999 aralığına ait özel registerlerin tam listesini mesaja ekliyorum belki bu aralıkta kullanabileceğiniz özel bir data alanı bulunuyor olabilir.

DVP_SE_IP.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“PLC Forum” sayfasına dön