Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
PLC deki verileri PC ye excel dosyası olarak çekmek
- Ege_Beyi_35
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
PLC deki verileri PC ye excel dosyası olarak çekmek
Öncelike selamlar;
Forumlarınızda yaptığım bu konu ile ilgili araştırmalarımda bazı bilgiler edindim.Ama anlayamadığım aklımda bazı konular kaldı.Şöyle özetlemek gerekirse
SV model PLC ve 10 inch ethernet girişli panel kullanıyorum.Müşterimin talebi doğrultusunda plc içerisindeki yaklaşık 30 farklı ardışık olmayan sıcaklık data değerlerini excel tablosu şeklinde PC ye atmak istiyorum.( Panel üzerinden de oluşturduğumuz kayıt tablosundandan usb ye atabiliriz).
Panelde bir data tablosu oluşturdum.30 adet data adresini alt alta yazdım.D3 e 1 atadığımda sadece en üstteki data değeri ekrana yansıyor.Diğer altına yazdığım datalar ekrana düşmüyor??Sebebi ne olabilir?
İkincisi excel dosyasını PC ye almadan önce panel ayarlarından nasıl düzenleyebilirim. Mesela Tarih Oda adı Sıcaklık değeri Fark basınç Değeri Nem değeri
yazacak şekilde..
Forumlarınızda yaptığım bu konu ile ilgili araştırmalarımda bazı bilgiler edindim.Ama anlayamadığım aklımda bazı konular kaldı.Şöyle özetlemek gerekirse
SV model PLC ve 10 inch ethernet girişli panel kullanıyorum.Müşterimin talebi doğrultusunda plc içerisindeki yaklaşık 30 farklı ardışık olmayan sıcaklık data değerlerini excel tablosu şeklinde PC ye atmak istiyorum.( Panel üzerinden de oluşturduğumuz kayıt tablosundandan usb ye atabiliriz).
Panelde bir data tablosu oluşturdum.30 adet data adresini alt alta yazdım.D3 e 1 atadığımda sadece en üstteki data değeri ekrana yansıyor.Diğer altına yazdığım datalar ekrana düşmüyor??Sebebi ne olabilir?
İkincisi excel dosyasını PC ye almadan önce panel ayarlarından nasıl düzenleyebilirim. Mesela Tarih Oda adı Sıcaklık değeri Fark basınç Değeri Nem değeri
yazacak şekilde..
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Uğur
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- İletişim:
Re: PLC deki verileri PC ye excel dosyası olarak çekmek
Panel üzerinde data kaydederken tek exellde görünecek ise datalar sıralı olmalıdır. Sıral değilse sizin bunları sıralamanız gerekir. Örnek arkaplana makro yazarak bu dağınık adresleri sıralı hale getirebilirsiniz. Makro ile uğraşmayabilir PLC de bunları kaydedilecek data bölgesi diyede sıralayabilirsiniz.
Makro ile $ adreslerine sıralayarak data kayıt bölümünde tek bir buffer ekleyerek adrese $0 uzunluğa da kaç adet datanız var ise onu giriniz.
Makro ile $ adreslerine sıralayarak data kayıt bölümünde tek bir buffer ekleyerek adrese $0 uzunluğa da kaç adet datanız var ise onu giriniz.
Kod: Tümünü seç
$0 = ({Link2}1@D100)
$1 = ({Link2}1@D110)
$2 = ({Link2}1@D130)
$3 = ({Link2}1@D200)
$4 = ({Link2}1@D215)
$5 = ({Link2}1@D300)
$6 = ({Link2}1@D400)Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Whatsapp Kanal
- Ege_Beyi_35
- İletişim:
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Ege_Beyi_35
- İletişim:
Uğur bey teşekkürler
Makroları 30 adet yazdık diyelim .D3 e 1 atadığımzda artık 30 adet data değerini görebileceğiz değilmi?
Makroları 30 adet yazdık diyelim .D3 e 1 atadığımzda artık 30 adet data değerini görebileceğiz değilmi?
- Uğur
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- İletişim:
Evet hepsi tek buffer içerisine toplandığı için tek tetikleme ile tümü kayıt olur.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye
Whatsapp Kanal
Whatsapp Kanal
- Ege_Beyi_35
- İletişim:
Teşekkürler,iyi çalışmalar
- Ercotech_35
- İletişim:
Yeniden selam..
Dün deneme şansım oldu.USB ye csv dosyası olarak atmaktayım.Ama excel sayfasını açtığımda değerlerin hiç birini göremiyorum. 1 sütün 24 satırlık bir tablo istiyorum.Programı yolluyorum nerede yanlış yapıyorum acaba?
Dün deneme şansım oldu.USB ye csv dosyası olarak atmaktayım.Ama excel sayfasını açtığımda değerlerin hiç birini göremiyorum. 1 sütün 24 satırlık bir tablo istiyorum.Programı yolluyorum nerede yanlış yapıyorum acaba?
- Turhan
- İletişim:
Projenize gözattığımda herhangi bir hata durumu gözükmüyor. Kullandığınız USB Belleğin dosya biçmi FAT32 ve 'Harici Bellek Kaldır' butonunu tetiklemeden USB aygıtını kaldırmadığınıza emin olunuz.
Not: Ani enerji kesintisi yada 'Harici Bellek Kaldır' butonunun kullanılmama ihtimaline karşı Kontrol bloğundaki Genel kontrol datasının 5. bitini kullanabilirsiniz.
Not: Ani enerji kesintisi yada 'Harici Bellek Kaldır' butonunun kullanılmama ihtimaline karşı Kontrol bloğundaki Genel kontrol datasının 5. bitini kullanabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- Ercotech_35
- İletişim:
Şunu anlıyorum D15 in değeri 1 ise USB ye yazılma işi tamamlanmıştır doğrumu?
- Turhan
- İletişim:
Hayır, Açıklama satırı D1 datasına ait. D1 datasının 5. biti set edilir ise veriler USB'ye kalıcı olarak yazılacaktır.
DELTA Electronics Turkey