Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

14ss encoder

Kullanıcı avatarı
Hakan_egypt
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

14ss encoder

Mesaj gönderen Hakan_egypt »

Merhabalar
Bunu yillar once sormustum ancak bulamadim.

14ss de 2 adet ikiser fazli encoder baglayip 2 tane hizli sayici + 2 adet sensor baglayip 2 adet spd komutunu birlikde kullanabilirmiyim.

Yani tek plc de 14ss
2 adet 2 fazli hizli sayici
2 adet spd komutu
Kapasite yetiyormu?
Yetmiyorsa hangi model yeterli?
Bir yerde bir tablo vardi hangi plc kac adet encoderin baglandigini gosteriyordu eklerseniz iyi olurdu.
Saygilar.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: 14ss encoder

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

DVP serisi PLC'de aynı X giriş noktası hem hızlı sayıcı hemde SPD komutu için kullanılamaz. SPD komutu tek faz giriş sinyali için X0, X2, X4, X6 girişlerini kullanabilirsiniz. Yüksek hızlı sayıcılar için ise aşağıdaki tabloyu referans almalısınız.

DVP_Yazılımsall_sayıcılar.jpg
DVP_Donanımsal_sayıcılar.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Hakan_egypt
İletişim:

Turhan bey
28sv de
1.spd komutu X0
2.spd komutu X2

1. Encoder c253 X10 ve X11
2. Encoder c254 X14 ve X15

Olarak kullanabiliyormuyum peki?
Screenshot_20191021-031207_Drive.jpg
Screenshot_20191021-032234_Drive.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Evet, kullanabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Hakan_egypt
İletişim:

Merhabalar Turhan bey Ugur bey

Her seyi dogru yaptigimi saniyorum kac defa kontrol ettim.
Ancak SPD X2 K1000 D60 calismiyor
X0 daki spd komutunda sorun yok saga sola donuslerde okumasini yapiyor

Yine ayni sekilde c253 ve c254 ileri geri sayiyorlar.
Hata nerde acaba
X2 ve X3 un ledleri yaniyor ve wpl uzerindede bu durum izlenebiliyor.
20191022_121335.jpg
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

DVP-SV PLC için X1~X3 aralığından girişleri için 1 tane SPD komutu, X5~X7 aralığından girişleri için 1 tane SPD komutu çalıştırabilirsiniz.C253 ve C254 girişlerinin yeri ve komutları sabit kalmak koşulu ile SPD komutlarını X1 ve X5 noktalarına kaydırıp deneyebilirmisiniz.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
Hakan_egypt
İletişim:

Turhan bey
Spd x2 k1000 d60 olan durumu
Spd x5 k1000 d60 yaptim
Plc uzerinde erorr ledim yandi
Spd kullanim hatasi 0D09 veriyor.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Kullandığınız PLC DVP-SV (1.Nesil) PLC ve versiyonunuz çok eski olduğu için doğrudan sizinle aynı durumu deneyemiyorum. X0, X1, X2, X3 girişlerini köprüleyip bu girişler aynı pulse kaynağından besleniyorken Programda bu girişler için 4 farklı SPD komutu oluşturun. Komutların çalışma şartında ise M1000 kontağı yerine M0, M1, M2, M3 bitlerini kullanın. Komutları tek tek sırası ile aktif ettiğinizde hangi SPD komutlarının çalıştığını gözlemleyiniz. Aynı saykıl periyodunda birden fazla SPD komutu çalışmaz ise SPD komutlarını sıralı bir döngü içerisinde kullanmanız gerekebilir.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
Hakan_egypt
İletişim:

Turhan yazdı: 22 Eki 2019, 15:00 Merhaba,

Kullandığınız PLC DVP-SV (1.Nesil) PLC ve versiyonunuz çok eski olduğu için doğrudan sizinle aynı durumu deneyemiyorum. X0, X1, X2, X3 girişlerini köprüleyip bu girişler aynı pulse kaynağından besleniyorken Programda bu girişler için 4 farklı SPD komutu oluşturun. Komutların çalışma şartında ise M1000 kontağı yerine M0, M1, M2, M3 bitlerini kullanın. Komutları tek tek sırası ile aktif ettiğinizde hangi SPD komutlarının çalıştığını gözlemleyiniz. Aynı saykıl periyodunda birden fazla SPD komutu çalışmaz ise SPD komutlarını sıralı bir döngü içerisinde kullanmanız gerekebilir.
👍👌
Turhan bey plc modelim eski oldugundan galiba. Ayni anda calismiyorlar dongu ile kullandigimda calistirabildim. Yardimlariniz icin tesekkurler.
Not:

“PLC Forum” sayfasına dön