1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

CANOpen Master Sorunu

Gönderilme zamanı: 25 Nis 2018, 20:01
gönderen Micheal
Selamun aleykum.
Elimde Bir adet DVPCOPM-SL canopen master modülü bir adet DVP12SA2 Plc v 2 adet gömülü CANopen slave cihazım var.Canopen builder ile ben networkü kurup gönderiyorum fakat modül E6 hatası veriyor yani slaveler yok.Bağlantılar tam Node-Id Baud Rate ler tam ayarlı.Cihazlara kendi yazılımları ile bağlanabiliyorum ayarlarını configure edebiliyorum.Copm-sl neden bana E6 hatası verebilir shld bağlantısını yapmadım boş bıraktım grnd sistemden bağlantı yaptım can_h ve can_l ler ise cihazlara ve pin nolarına göre yapıldı.Bu modül için powersupply gerekmiyor diye biliyorum ve diğer cihazlar için delta slave modülü gerekirmi.Cihazlar Canopen desteklemekte.PDO SDO DSP 402 bunların hepsini desteklemekte.

Teşekkürler.
Kolay gelsin.

Re: CANOpen Master Sorunu

Gönderilme zamanı: 25 Nis 2018, 20:37
gönderen Uğur
Gorundugu uzere EDS dosyasini CANopen Builder e ekledikten sonra slave cihalari manuel eklemissiniz ama hat taramasinda cihazlar bulunamamis. Bunun bir kac sebebi olabilir. İlk olarak haberlesme hizlarinin master slaveler icin ayni oldugunu hatta ayarlayabiliyorsaniz en dusuk hiz degerlerine alarak deneyin. Yine hat sonlandirma direncini eklemeyi unutmayin. Bir diger sorun ise eklediginiz EDS dosyasinin mevcut cihaza ait olmamasi yada uyumsuz bir versiyon EDS olabilir.

Re: CANOpen Master Sorunu

Gönderilme zamanı: 26 Nis 2018, 10:12
gönderen Micheal
Açıklama için teşekkürler.
Evet elle girdi yaptım onları taramada bulamıyor çünkü.Tüm cihazlar 1mbs e göre ayarlandı.Copm nin baud rate ni ayarlıyamıyorum pasif durumda.EDS dosyasını kendi sitesinden temin ettim.Parametreler doğru gözüküyor.Hat sonlandırma direnci olmazsa görmemeye vesile olurmu?Hat direncim yok çünkü.Fakat kendi yazılımı ile bağlanabiliyorum hatta mPLC ile bile kontrol edebiliyorum.

Edit:Bu cihazlar için Slave modülüne ihtiyaç yok sanırım.

Teşekkürler.
Kolay Gelsin.

Re: CANOpen Master Sorunu

Gönderilme zamanı: 26 Nis 2018, 10:18
gönderen Turhan
Canopen Master modülünün switch konumları ile bağlantı hızı değiştirilebilir. 120Ω'luk sonlandırma direnci kullanılmaz ise hatta bağlı aygıtları göremeyebilirsiniz.

Copm-sl.png