Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Delta plc danfoss sürücü haberlesmesi

Kullanıcı avatarı
Eleltrosis
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: Delta plc danfoss sürücü haberlesmesi

Mesaj gönderen Eleltrosis »

Kolay gelsin Turhan bey danfosslar iptal oldu elimde delta 4 adet c2000 5 adet vfd el sürücü var. Elimde deltaya ait bir örnek var Aslinda ben ileri geri stop komutlarini harici yapacagim saddce frekans yazip okumak akim ve devir okuma islemini yapacagim bu programi nasil cogaltabilirim yada en kisa nasil yol izlemeliyim yardimci olursaniz sevinirim örnek asagida
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Size de kolay gelsin. Eğer haberleşmede birden fazla cihaz ve birden fazla yazma adresi var ise Link Haberleşmeyi kullanmanız daha uygun olacaktır. Bunun için (1) DELTA Ürünleri Haberleşme Örnekleri adresindeki PLC - 2 İnverter Link Haberleşme örneğini inceleyiniz. Link haberleşmede kullanılan özel data ve bit adreslerinin açıklamasına da DVP Serisi PLC Link Haberleşme Dokümanı adresinden ulaşabilirsiniz.
Kişisel tavsiyem sürücü Run-Stop bilgisini haberleşme üzerinden değil harici terminalden göndermenizdir. Aksi takdirde haberleşmenin kopması durumunda sürücüye stop sinyali göndermeniz mümkün olmayacaktır.

VFD-C2000 serisi sürücülerde Haberleşme ayarları için aşağıdaki parametreleri ayarlamalısınız.

* 00-02: 9 (Fabrika ayarlarına reset, cihazı resetledikten sonra sürücüyü yeniden enerjilendiriniz.)
* 00-20: 1 (Ana frekans komutu kaynağı (AUTO) - RS-485 seri haberlesme)
* 00-21: 2 (Çalısma komutu kaynağı (AUTO) - RS-485 seri haberlesme. Keypad STOP pasif.)
* 09-00: x (Habrleşme Adresi) (Her sürücü için sırası ile 1,2,3,4 şeklinde istasyon numarası)
* 09-01: 1 (iletişim hızı 9.6kbps)
* 09-04: 1 (Haberleşme protokolleri 7,E,1,9600 ASCII)

VFD-EL serisi sürücülerde Haberleşme ayarları için aşağıdaki parametreleri ayarlamalısınız.

* 00-02: 9 (Fabrika ayarlarına reset, cihazı resetledikten sonra sürücüyü yeniden enerjilendiriniz.)
* 02-00: 1 (Ana frekans komutu kaynağı - RS-485 seri haberlesme)
* 02-01: 3 (Çalısma komutu kaynağı - RS-485 seri haberlesme. Keypad STOP pasif.)
* 09-00: x (Habrleşme Adresi) (her sürücü için sırası ile 5,6,7,8,9 şeklinde istasyon numarası)
* 09-01: 1 (iletişim hızı 9600bps)
* 09-04: 1 (Haberleşme protokolleri 7,E,1,9600 ASCII)
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Eleltrosis
İletişim:

Mesaj gönderen Eleltrosis »

Tesekkurler. Deltaya turkiyeye ait kriz kontrol edildimi yani malzeme konusunda sıkıntilarimiz ortadan kalkti mi vede ana bayii acildimi bilgilendirirseniz sevinirim
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Bölge Bayilerimiz ile çalışmalara devam etmekteyiz. Ürün teminini bayiler aracılığımız ile gerçekleştirebilirsiniz. Teknik destek paylaşım platformumuz Delta Türkiye tarafından yönetilmektedir. Diğer tüm sorularınız için ürünleri temin ettiğiniz Bayimiz ile görüşebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
ben
İletişim:

Mesaj gönderen ben »

Sürücünün yön adreslerini nasıl temin ettiniz acaba. Bendede delta sürücü var ama wplsoftta kullanacağım adresler konusunda hiçbir bilgi bulamadım
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Sürücü modeline göre uygulama manuellerinde yer alan modbus adres tablosundan haberleşme bilgilerine erişebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
ben
İletişim:

Mesaj gönderen ben »

iyi çalışmalar, haberleşme ve motoru hareket ettirip durdurma olayını hallettimde, şimdi motordan veri okumak istiyorum voltaj vs gibi dataları okumak istiyorum.
örneğin okuyacağımız adres bilgisi 16. grup 05. parametre ise (1605*10)-1 şeklinde adresimizi buluyoruz fakat okuma işlemini gerçekleştiremedim. sürücüm danfoss fc51. Hiçbir veri değişikliği göremiyorum neden acaba.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

“PLC Forum” sayfasına dön