Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Plc ye program yükleme

Kullanıcı avatarı
tesla
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Plc ye program yükleme

Mesaj gönderen tesla »

Arkadaşlar merhaba. Plc ye yeni başladım. Wplsoft dan basit uygulamalar yapabiliyorum. Plc alıp yaptığım uygulamaları gerçekte denemek için 14ss21r plc aldım. Yalnız Ethernet girişi yok bunu laptopa bağlayıp nasıl uygulamaları atabilirim
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: Plc ye program yükleme

Mesaj gönderen Uğur »

Öncelikle PC üzerinde RS232 portuna sahip olmalısınız. Yok ise piyasadan USB-RS232 çeviricilerden edinebilirsiniz. Bu aşamadan sonra PLC RS232 kablosu edinerek PLC yi programlayabilirsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
onderytu
İletişim:

Mesaj gönderen onderytu »

Wplsoft ile yazılan programı rs232 üzerinden PLC ye aktarmak için izlememiz gereken adımların ekran görüntülerini atabilir yada anlatabilir misiniz?Gerekli kısımlara girip port ayarlarını yapmayı denedim ancak sonuç olumsuz
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

WPLSoft programında Seçenekler / Haberleşme Ayarı penceresini açarak buradan bilgisayarınızın comportunu seçerek Oto Algıla butonu ile cihaz ile olan bağlantınızı test edebilirsiniz.
Bu aşama başarılı ise Tamam diyerek kapattığınız bu pencereden sonra aşağıdaki butona basarak program yükleme işlemini başlatabilirsiniz.
program_yukleme_1.PNG
program_yukleme_2.PNG
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
Serdar
İletişim:

Mesaj gönderen Serdar »

Merhabalar
Elime bir ucu Delta PLC ye bağlanacak diğer ucuda bilgisayarın ethernet çıkışına bağlanacak Program yükleme kablosu geçti.
1-Bu kablo ile WPLSoft programı ile plc ye yükleme yapılabilir mi?
2-Yapılırsa WPLSoft programın ayarları nasıl olmalı

Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

PLC üzerindeki Mini Din 8 pin soket üzerinden sadece RS232 kullanılarak yükleme yapılabilir. Ethernet üzerinden yükleme yapabilmek için plc üzeri dahili ethernet portuna yada bağlanacak ethernet modülüne ihtiyacınız vardır.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
mahr_aksn
İletişim:

Mesaj gönderen mahr_aksn »

merhabalar ben dvp 12se kullanıyorum.pc den plc ye program yüklerken 'bağlanamıyor.lütfen ethernet ayarlarını kontrol ediniz' uyarı alıyorum nedenini sorabilirmiyim?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

DVP-SE serisi PLC'nin varsayılan IP adresi 192.168.1.5 dir. Öncelikle PC'nize bu IP adresine uygun sabit bir IP tanımlamalısınız. Daha sonra aşağıdaki gibi 'Ethernet Modülü Otomatik Bul' seçeneğine tıkladığınızda Soldaki pencerede, bulunan PLC ler listeleniyor olacaktır.

wpl_ethernet.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
meatass
İletişim:

Mesaj gönderen meatass »

İyi günler
Dvpen01 modülü ile wplsoft program yükleme yapmaya çalıştığında bağlanmıyor lütfen eternet modülü ayarlarını kontrol ediniz diyor . Bu aşama da çok uğraştım nasıl bu sorunu çözebilir im yardımcı olursanız sevinirim
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

DVPEN01-SL serisi opsiyonel ethernet modülünün default IP adresi 192.168.1.5 dir. PC'nizin Ethernet kartına buna uygun sabit IP tanımladıktan sonra WPLSoft yükleme yerini Ethernet seçip M simgesine tıklayıp PLC'yi görebiliyor olmalısınız.

Ethernet_1.jpg
Ethernet_2.jpg
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“PLC Forum” sayfasına dön