Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
DVP 28SV ile DVP 14ss2 haberleşme
- wild_for
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
DVP 28SV ile DVP 14ss2 haberleşme
Herkese iyi günler. Benim şöyle bir sorunum var, nasıl çözebilirim önerisi olan arkadaşlardan destek bekliyorum. Daha önce yaptığımız bir makinada DVP28SV ile 4 tane servo motoru ve 2 adet vfd-l invertörü sürüyorduk. Sistemde ekran olrak Dopb07s411 var. İnvertörler ekrandan sadece hız bilgilerini alıyor. İnvertörler dışarıdan röle ile kontak uçlarından çalışıyor. Şimdi bu makinada asenkron motordan birisi istediğimiz verimi vermeyince servo motor ile değiştirsek mi diye düşünüyorum. Ancak plc de servoyu sürmek için pals çıkışım kalmadı. (Servolar harici pozisyonlama ile çalışıyor.) Araştırmalarıma göre plcyi Deltanın AS serisi ile değiştirmek maliyeti artıracağından 14SS2 alıp onunla 5. servoyu yine pals modunda sürebilirim gibi geliyor. Ancak daha önce 2 plc'yi hiç haberleştirmedim. Bu yapılabilir mi? Yapılırsa nasıl olur? Fikri olan arkadaşlardan destek bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
- Turhan
- İletişim:
Re: DVP 28SV ile DVP 14ss2 haberleşme
Merhaba,
Konfigürasyonu tek bir CPU üzerinde gerçekleştirmek için belirttiğiniz gibi AS200 serisi PLC'nin kullanımı daha uygun olacaktır. DVP PLC'ler için ise Aynı HMI portuna bağlı PLC'ler makro komutları ile veri alışverişinde bulunabilmektedirler.
Konfigürasyonu tek bir CPU üzerinde gerçekleştirmek için belirttiğiniz gibi AS200 serisi PLC'nin kullanımı daha uygun olacaktır. DVP PLC'ler için ise Aynı HMI portuna bağlı PLC'ler makro komutları ile veri alışverişinde bulunabilmektedirler.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- wild_for
- İletişim:
İlginiz için teşekkürler. 14SS2 kullanmamın bir sakıncası olur mu? Diğer türlü hem maliyet artacak hem de şu an için ISPSoft kullanımına hakim değilim. Çünkü AS serisi bildiğim kadarıyla ISPSoft ile programlanıyor. Çok fazla makro yazmaya gerek varmıdır? Hani bir kaç satırlık makro işimi çözmez mi?
- Turhan
- İletişim:
DVP-SS2 serisi PLC'nin maximum pulse çıkış frekasnı 10kHz'dir. Aynı zamanda modbus haberleşmede bir komutun bir PLC'den diğer PLC'ye aktarımının 300-500ms. gecikme ile gerçekleşmesi sizin için sorun oluşturmuyor ise bu PLC'yi kullanabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey