Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
SA2 plc - ETHRW komutu
- slmaksy
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
SA2 plc - ETHRW komutu
Merhaba dvp-en01 modülü ile Banner kameradan koordinat bilgisi almaya çalışıyorum. Ethrw komutu ile okumaya çalışıyorum . Kullandığım plc SA2 serisi . WPL soft 2.48 . Forumdan verdiğiniz örnekleri de inceledim . Programı derlediğim de bir problem yok fakat yükle dediğim de (c400 geçersiz komut) hatası çıkıyor. Manuelde ethrw komutunu SA2 destekliyor görünüyor . Sorunum ne olabilir. İyi çalışmalar.
- Turhan
- İletişim:
Re: SA2 plc - ETHRW komutu
Merhaba,
ETHRW komutunda S1+2 datasında yer alan port numarasına DVPEN01-SL modülüne ait slot numarasını tanımlamalsınız. Slot numarası PLC'nin soluna takılı ilk modül DVPEN01-SL ise K100 olarak otomatik tanımlanır.
Örnekte K108 yazan komut satırına K100 yazmalısınız.
Not: Haberleşeceğiniz aygıt standart Modbus TCP/IP ise Data Exchange ile daha pratik haberleşme sağlayabilirsiniz.
ETHRW komutunda S1+2 datasında yer alan port numarasına DVPEN01-SL modülüne ait slot numarasını tanımlamalsınız. Slot numarası PLC'nin soluna takılı ilk modül DVPEN01-SL ise K100 olarak otomatik tanımlanır.
Not: Haberleşeceğiniz aygıt standart Modbus TCP/IP ise Data Exchange ile daha pratik haberleşme sağlayabilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- slmaksy
- İletişim:
Turhan yazdı: 24 Şub 2020, 13:43 Merhaba,
ETHRW.png
Turhan Bey gönderdiğiniz örneği k108 i k100 olarak değiştirdim ve yüklemeye çalıştım ama yine geçersiz komut hatası çıkıyor. Plc error ışığını yakıyor. Geçersiz komut yazmasının sebebi acaba sa2 desteklememesi olabilir mi? Plc seçimim de mi hata var.?
- Turhan
- İletişim:
Hangi IP adesden hangi veriyi okumaya/yazmaya çalışıyorsunuz? Bu adreslerin Modbus adresinin Hex. yada 40Binli cinsten ifade edeblirmisiniz.
DELTA Electronics Turkey
- slmaksy
- İletişim:
Kameranın 20 nolu adresini okumaya çalışıyorum. Başına 40000 koyuyorum. 40020 oluyor.Turhan yazdı: 24 Şub 2020, 14:57 Hangi IP adesden hangi veriyi okumaya çalışıyorsunuz? okuma çalıştığınız modbus adresinin Hex. yada 40Binli cinsten ifade edeblirmisiniz.
- Turhan
- İletişim:
Ethernet modülüne DCISoft yazılımı ile bağlanıp data exchange penceresinden adresleri Hex cinsinden tanımlayarak doğrudan veri alışverişi yapabilirsiniz.
Aşağıdaki ekran görüntüsü DVP-SE PLC için(192.168.1.5) PLC RUN konumunda iken 192.168.1.20 IP adresinden D0 ve D100 adreslerinden 10 ve 20 wordluk veriyi okuma/yazma işlemi için konfigüre edilmiştir. Aynı konfigürasyon pencerenizi prosesinize uygun ayarlayarak doğrudan haberleşmeyi gerçekleştirebilirsiniz.
Aşağıdaki ekran görüntüsü DVP-SE PLC için(192.168.1.5) PLC RUN konumunda iken 192.168.1.20 IP adresinden D0 ve D100 adreslerinden 10 ve 20 wordluk veriyi okuma/yazma işlemi için konfigüre edilmiştir. Aynı konfigürasyon pencerenizi prosesinize uygun ayarlayarak doğrudan haberleşmeyi gerçekleştirebilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey