Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

SX2 dahili analog ile DSCLP

Kullanıcı avatarı
Mömer
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

SX2 dahili analog ile DSCLP

Mesaj gönderen Mömer »

Merhaba,

Lazer ile mesafe ölçümü yapıyorum. Lazer değerini WPLSoft programında görüntülerken problem yaşıyorum.
1.PNG
2.PNG

Okuduğum değerler 1 saniye arayla değişiyor. D1 datasındaki 390.954 değerini (lazer üzerinde okuduğum değer) sürekli olarak neden göremiyorum?
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: SX2 dahili analog ile DSCLP

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

D1062: Analog giriş ortalama adedi default değerinde ise PLC her tarama saykılında analog değeri refresh ediyordur. Verileri gecikmeli monitor ediyorsanız PLC'ye bağlandığınız dönüştürücü ile ilgili bir sorunda olabilir.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Mömer
İletişim:

Mesaj gönderen Mömer »

Çok fazla dalgalanma olduğu için D1062 değerine 20 sabitini atamıştım. Ancak 0 atadığımda da sonuç değişmedi. Ayrıca D1062 datasını M1002 biti ile kullanıyorum.

HMI üzerinden DirecklinkUSB ile bağlanıyorum. Problem burdan mı kaynaklanıyor?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Çok büyük olasılık ile Direct Link bağlantısı gerçekleştirdiğiniz için verileriniz her saykıl içerisinde yenilenmesine rağmen değerlerinizi gecikmeli görüntülüyorsunuz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Mömer
İletişim:

Mesaj gönderen Mömer »

Turhan Bey,

Analog girişi DMOV değil MOV ile okuyup sonra DFLT kullandığım zaman sorun çözüldü. Ancak DSCLP - Floating Skala Oluşturma Komutu başlığında gösterdiğniz m1162'nin ne işe yaradığını tam anlayamadım. Açıklayabilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

DSCLP komutundaki değişkenler 32Bit tamsayı yada Floating point olabilir. Eğer floating point tabanda Skala işlemi yapacaksanız bu bit adresi aktif etmeniz gerekmektedir.
DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön