Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

PLC +HMI +DELTA DTV RS485 baglantı sorunu

Kullanıcı avatarı
serhat205
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

PLC +HMI +DELTA DTV RS485 baglantı sorunu

Mesaj gönderen serhat205 »

Merhabalar Delta DVP 14SSR PLC İle Delta DOP S311 HMI VE DELTA DTV 4896R Modeli Cihazları RS485 Baglantı yapmak istiyorum ama problem yaşıyorum plc ile Isı kontrol cihazı haberleşiyor hmı den data gönderemiyor veya alamıyor
PLC istasyon 0 ASCII 9600 Even 1
HMI İstasyon 1 ASCII 9600 Even 1
DTVR İstasyon 2 ASCII 9600 Even 1

Delta Plc de yeniyim bu projeyi oluşturmam gerekiyor
Plc deki RS485 Çıkışı ile D+ D- Hmı ve DTV Baglıdır. 3 cihaz oldugunda hmı dan data veya bit gönderemiyorum yapılmış uygulaması mevcut ama yazılım mevcut degil
Kullanıcı avatarı
serhat205
İletişim:

Re: PLC +HMI +DELTA DTV RS485 baglantı sorunu

Var Olan Sistemim bu Resimlerde
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

PLC'nin istasyon adresi 0 olamaz. PLC D1121 datası istasyon numarasının tutulduğu datadır. Bu datanın içerisine 0'dan ve DTV'nin istasyon numarasından farklı bir istasyon numarası girerek bu istasyon numarası ile haberleşmelisiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
serhat205
İletişim:

Turhan bey data gönderebiliyorum ama hmı baglantısında sıkıntı yaşıyorum
DTV 1 istasyon
PLC 10 İstasyon
Hmı 10 istasyon yapıyorum DTV Set degerinin data mesela D45 D45 Deger gönderemiyorum Hmı den plc de online iken gönderebiliyorum
hMI DVP PLC
DVP Q Link
DVP ASCII Seçeneklerini denedim ama çalışmadı bir türlü RS485 deniyorum göndermiyor RS232 dede gönderemiyorum normal uygulama sadece plc ve hmı bagladıgımda data gönderip alabiliyorum
http://destek.delta-turkey.com/download ... ew&id=5576
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
otansev
İletişim:

Mesaj gönderen otansev »

Merhaba,
Hem PLC hemde HMI istasyon numaralarını aynı yapmışsınız.Farklı istasyon numaraları ile deneyin.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
serhat205
İletişim:

Efendim farklı yaptıgımda ise hmı istasyona baglanmıyor çok sıkıntılı bi durumdayım yeni yeni ögreniyorum plc yi dogru düzgün videoda yok tam olarak plc ile dtv haberleşiyor plc ile hmı üzerinden plc ye baglanarak dtv ye veri aktaramıyorum. Belirli şartlandırmalar yapıp dtv yi yönetmem gerekiyor

hmı kodu delta dop B 03211
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

Bir MODBUS RS-485 haberleşmesinde yanlızca bir Master cihaz olabilir. Burada tavsiyem RS232 üzerinden HMI-->PLC , RS-485 üzerinden PLC-->DTV haberleştirmeniz. Böylelikle PLC RS232 haberleşmesinde slave, RS485 haberleşmesinde master cihaz olacaktır.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
serhat205
İletişim:

İslam bey teşekkürler deneyecegim fakat üstte resim attıgım baglantıda hmı de plc de rs485 üzerinden baglanmış acaba nasıl hmı yi master olarak yaptılar
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

Resimden anladığım kadarıyla HMI-->DTV ile bağlı DTV'den PLC'ye köprü yapılmış. Bu şekilde kullanılabilir ancak sizin istediğiniz bir uygulama olmaz. HMI Master olacak şekilde hem DTV hemde PLC ile tek bir COM port üzerinden haberleşebilir. Burada DTV'de PLC'de slave cihazdır. Dikkat edilmesi gereken istasyon numaralarının çakışmamasıdır.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön