Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

PLC'ye Ethernet ile Bağlanma Sorunu Hk.

Kullanıcı avatarı
kuka92
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

PLC'ye Ethernet ile Bağlanma Sorunu Hk.

Mesaj gönderen kuka92 »

Merhaba,

Elimde 12SE PLC mevcut. IP adresi default olarak 192.168.1.5... PLC'yi WPL Soft üzeriden otomatik olarak aradığımda bulmuyor fakat statik IP ile aradığım zaman buluyor. Sistem üzerinde CanOpen haberleşme yapacağım ve otomatik bulmam gerekiyor. Ne yapmam gerekli ? Bilgisayar Ethernet IP'yi paylaşıyorum.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: PLC'ye Ethernet ile Bağlanma Sorunu Hk.

Mesaj gönderen Turhan »

DVP-12SE PLC'nin defult IP adresi 192.168.1.5 dir. Bu IP adresi değiştirilmiş ise DCISoft yazılımı üzerinden DVP-SE serisi PLC'ye miniUSB bağlantı portu ile bağlanıp PLC'nin IP adresine erişebilirsiniz.

DVP-SE PLC USB Driver
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
kuka92
İletişim:

Mesaj gönderen kuka92 »

Turhan Bey,

PLC'ye ping atabiliyorum. PLC'ye statik IP ile de bağlanabiliyorum fakat otomatik modül bulmak istediğim zaman herhangi bir modul yok hatası veriyor.DCI Soft veya Can Open Builder üzerinde de aynı hatayı veriyor. Resimleri ekliyorum..
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
kuka92
İletişim:

Mesaj gönderen kuka92 »

Turhan Bey, Uğur Bey,

Bu sorunlar ilgili neden cevap yazmıyorsunuz? Karşılaşmadığınız birşey ise lütfen söyleyiniz. Saygı duyarız fakat sizlerden cevap beklemekteyiz
Kullanıcı avatarı
kuka92
İletişim:

Mesaj gönderen kuka92 »

Aynı zamanda CAnopen builder üzerinden otomatik arama yaptığım zamanda bulmuyor. Statik IP verdiğim zaman Canopen Buikder içerisinde PLC'yi buluyor. Acaba DVP12SE-PLC mi arızalı ? Farklı bir bilgisayar getirip de denedim. Sonuç aynı..
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

M butonuna bastığınız zaman WPLSoft 255.255.255.0 üzerinden broadcast arama yapar. Anladığım kadarıyla PC nizde broadcast aramayı engelleyen bir durum söz konusu. IP arama yaptığınızda buluyor ama bazen PC güvenlik duvarı yada virüs yazılımları genel sorgu olan 255.255.255.0 ı tehlike olarak algılayıp blokluyor olabilir. Farklı bir PC ile test edin yoksa güncel WPLSoft versiyonu ile test ettiğimizde bir sorun görünmüyor bu sizin tarafınızdaki bir engelleme olabilir.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
kuka92
İletişim:

Mesaj gönderen kuka92 »

2 farklı bilgisayarda denedim. Windows güvenlik duvarını ve antivirüs programlarını devre dışı bıraktım olmadı maalesef. Bununla ilgili başka bir çözümünüz var mı ?

Bir de Can Open Builder üzerinden cihazları buluyorum.Eklemek istediğim daha birçok data var fakat PDO ekleyemiyorum. Yani 1400 ve 1401 üzerinde en fazla 8 bytes yazabiliyorum ama bana fazlası lazım.1402,1403,1404,1405 eklemek istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim ? Resmi aşağıda paylaşıyorum.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

PC nize dair bir durum gelmiyor farklı olarak. İsterseniz ürünü aldığınız bayii ile görüşün birde onların bağlanarak test mesini talep edin böylelikle olan hata kaynağına dair fikir sahibi olmanız mümkün olacaktır. CANopen için bahsettiğiniz veriler modülün kabiliyetleridir, PDO olarak o rakamların üzerine çıkmanız mümkün değildir. Bağımsız hareket için SDO sorguları ile programsal veri göndermeniz mümkün CANopen manuelinde SDO örneklerine ulaşabilirsiniz.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
kuka92
İletişim:

Mesaj gönderen kuka92 »

''Bağımsız hareket için SDO sorguları ile programsal veri göndermeniz mümkün CANopen manuelinde SDO örneklerine ulaşabilirsiniz.''

Bu cümlenizi anlayamadım. Yani ben toplamda 16bytes üzerinde veri taşıyamayacak mıyım ? Burdan bu sonucu mu çıkarmalıyım?
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Toplam 4 adet Rx ve 4 adet Tx PDO vardır ve bu her cihazdan 32 byte veri okuyup 32 byte veri yazabilirsiniz. Diğer tüm sorgular için SDO sorgularını kullanmanız gerekir, bu işlemde PDO gibi kolay değil PLC içerisidne oluşturacağınız sorgu dizileri ile olur.

Whatsapp Kanal

“PLC Forum” sayfasına dön