Merhaba kolay gelsin Delta Ailesine.
Elimde 3 farklı marka sürücüsü olan bir sisteme 1 plc daha ekleyip bunları haberlestırmek ıstıyorum. Lakin haberlesme esnasında hem suruculerle hemde slave plc ıle haberlesırken datalar birbirine giriyor. birinden okudugu degerı dıgerıne yazıyor. her sürücüden 1 er tane veri okuyorum ve plc den de 1 tane data okuyorum. bu sekılde bıle datalar karısıyor. kaldı ki ben plc den daha sonra baska verıler de okumak ısteyecem o zman daha cok karısıcak. bu uygulamadaki eksiklerim nelerdir ne gibi bir çözüm bulabiliriz bu soruna yardımcı olabilir misiniz. Her halde haberlesme algorıtmasını tutturamadım. Hatta bazen hiç data okuyamıyor. Teşekkürler.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Modrw 3 Sürücü 2 PLC Haberleşme
- apomavi
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Modrw 3 Sürücü 2 PLC Haberleşme
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: Modrw 3 Sürücü 2 PLC Haberleşme
Merhaba,
1. Program adımları içerisinde aynı saykıl içerisinde birden fazla MODRW komutu çakışmamalıdır.
2. Herhangi bir MODRW komutu aktif olduğunda veri iletişimi başarılı ise M1127, başarısız ise M1129 biti aktif olur. M1129 time-out bitinin zaman aşımı değeri ms. cinsinden D1129 datasına yazılmalıdır. (300<x<3000 arası değer girilmelidir.)
3. ASCII haberleşmede MODRW komutu ile okunan veriler COM-2 RS485 iletişimi için D1296 datasından itibaren ardışık word adreslere kaydolmaktadır.
Bu üç maddeye dikkat ederek programı revize etmelisiniz.
1. Program adımları içerisinde aynı saykıl içerisinde birden fazla MODRW komutu çakışmamalıdır.
2. Herhangi bir MODRW komutu aktif olduğunda veri iletişimi başarılı ise M1127, başarısız ise M1129 biti aktif olur. M1129 time-out bitinin zaman aşımı değeri ms. cinsinden D1129 datasına yazılmalıdır. (300<x<3000 arası değer girilmelidir.)
3. ASCII haberleşmede MODRW komutu ile okunan veriler COM-2 RS485 iletişimi için D1296 datasından itibaren ardışık word adreslere kaydolmaktadır.
Bu üç maddeye dikkat ederek programı revize etmelisiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.