Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

14SS2 PLC VE VFD-EL-W SÜRÜCÜ SERİ HABERLEŞME SORUNU

Kullanıcı avatarı
isinertugrul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

14SS2 PLC VE VFD-EL-W SÜRÜCÜ SERİ HABERLEŞME SORUNU

Mesaj gönderen isinertugrul »

Herkese merhaba. Başlıkta belirttim gibi, 14ss2 plc ve 3 adet wfd-el-w serisi inverterleri rs485 seri haberleşme ile yine bu forumdaki konulardan yardım alarak haberleştirdim. Her 3 sürücüyüde ileri ve geri yönde sorunsuz bir şekilde çalıştırdım. Fakat iş frekans göndermeye gelince sorun çıktı.Id1'e yazdığım frekans id2 ve 3'e de yazılıyor. Bunu bir türlü çözemedim. Birde id1'e start verdiğim vakit sürücüden istasyon no doğru olmasına rağmen id2, id 2'ye start verdiğim zaman id3, id3'ü çalıştırdığım vakit ise id1 start alıyor. Son olarak hmi ile plc bu konfigürasyonda rs485 ile haberleşir mi? Birkaç yerde rs232 ile haberleşmenin doğru olacağı yazmakta. İlgili programı ekledim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar...
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: 14SS2 PLC VE VFD-EL-W SÜRÜCÜ SERİ HABERLEŞME SORUNU

Mesaj gönderen Turhan »

1 ve 2 no'lu slave cihazların için link haberleşme konfigürasyonunuz doğru gözüküyor. Ancak 1 no'lu slave cihaza veri yazarken D2000, D2001 olarak kullandığınız adresleri 2no'lu slave cihaz içinde kullanmışsınız.

Sorun, farklı istasyonlar için benzer yazma adresleri kullandığınız için kaynaklanıyor. Programda bu düzeltmeleri yaptıktan sonra tekrar denermisiniz?

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
isinertugrul
İletişim:

İlginize çok teşekkür ederim. Dediğiniz şekilde farklı yazma adresi girerek sorunun ikisinide çözdüm. Peki bu konfigürasyon için plc ve hmi haberleşmesinde rs485 seri haberleşmeyi kullabilir miyim yoksa 232 mi kullanmak gerekmekte?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Link haberleşmenin kullanıldığı porta okuma/yazma işlemini gerçekleştiren ikinci bir master cihaz (Ör:HMI) bağlayamazsınız. HMI ile PLC RS232, PLC ile inverterler RS485 arabirimi üzerinden haberleşebilir.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
isinertugrul
İletişim:

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
isinertugrul
İletişim:

Tekrardan merhaba. Bir sorun ile daha karşılaştım. Sisteme 2 adet fiziksel buton ekledim fakat butonlarda sorun olmamasna rağmen sürücüyü harekete geçirmiyor. Farklı yazma adresleri ile denedim fakat bu seferde fiziksel buton ile çalışıp sanal M kontakları ile çalışmamaya başladı. Ne yaptıysam her iki buton ile beraber çalıştırmayı beceremedim. Ya fiziksel buton ile çalışıyor, ya da sanal M biti ile. Programı ve görseli ekledim. Şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Eğerki PLC programında D2000 data adresini 1. invertin Control Word adresi olarak tanımlamışsanız bu adrese 18 sayısını taşıdığınızda sürücü ile start, 34 sayısını taşıdığınızda sürücü geri start, 1 sayısını gönderdiğinizde ise sürücü stop konumuna geçecektir.

Control word adresine yazılacak bu sayı değerleri M sanal biti, X fizikse girişi yada farklı bir koşul ile sağlanabilir. Programınız ve çalışma koşullarınızı adım adım takip edip doğru koşullarda, doğru adrese, doğru değerlerin yazıldığında emin olmalısınız.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
isinertugrul
İletişim:

Şöyle ki, her hangi bir inverter için yazdığım konfigürayonu kopyalayıp en alta atıyorum ve sadece M bitleri yerine X inputlarını yazıyorum. Fakat plc veya hmi dan M bitini tetiklediğimde çalışıyor, X inputlarını tetiklediğimde çalışmıyor. M bitinin olduğu konfigürayonu komple siliyorum X inpuları çalışır hale geliyor.
Kullanıcı avatarı
isinertugrul
İletişim:

Turhan yazdı: 22 Tem 2022, 11:41 Eğerki PLC programında D2000 data adresini 1. invertin Control Word adresi olarak tanımlamışsanız bu adrese 18 sayısını taşıdığınızda sürücü ile start, 34 sayısını taşıdığınızda sürücü geri start, 1 sayısını gönderdiğinizde ise sürücü stop konumuna geçecektir.

Control word adresine yazılacak bu sayı değerleri M sanal biti, X fizikse girişi yada farklı bir koşul ile sağlanabilir. Programınız ve çalışma koşullarınızı adım adım takip edip doğru koşullarda, doğru adrese, doğru değerlerin yazıldığında emin olmalısınız.
Çok özür dilerim. Mesajınızı tekrar okuyunca ne demek istediğinizi anladım. Ben konfigürasyonu kopyala yapıştır yaparak çakışmaya vesile olmuşum. :)
Kullanıcı avatarı
isinertugrul
İletişim:

Tekrar merhaba. Yardımlarınız sayesinde yazılımı tamamlayıp makineyi çalıştırması başardım. Ufak iki sorunum kaldı sadece. Herhangi bir inverter için farklı tetiklemelerde farklı frekans gönderme olayını bir türlü çözemedim. Örneğin M102 kontağı aktif olduğu zaman sürücüye 30 hz, X1 inputu tetiklendiği vakit sürücüye 40 hz frekansını nasıl gönderebilirim? Diğer sorunum ise acil durumlarda (haberleşme aktif iken) çalışan tüm sürücülere stop biti göndermenin pratik bir yolu var mı yoksa tüm inverterler için ayrı ayrı girmek zorunda mıyız?

“PLC Forum” sayfasına dön