Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

MODBUS MODRW ÇOKLU OKUMA

Kullanıcı avatarı
topkan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

MODBUS MODRW ÇOKLU OKUMA

Mesaj gönderen topkan »

Merhaba MODRW KOMUTU İLE DVP PLC 16ADET SÜRÜCÜ ASCCI HABERLEŞTİRME DE 1.INVERTERİN ÇIKŞ FREKANSINI D1296DAN OKUYORUM 2....16INVDERTER ÇIKIŞ FREKANS OKUMA ADRESLERİ NEDİR?
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Re: MODBUS MODRW ÇOKLU OKUMA

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

MODRW komutu için konvert edilmiş değerlerin tutulduğu data aralığı D1296~D1311'dir.
adress.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
Aslan baba21
İletişim:

Mesaj gönderen Aslan baba21 »

Merhaba
Arkadasimizin sorusu üzerine yazmak istedim. 16 sürücü veya toplamda 16 slave cihazı olduğu durumlarda sadece tek değer okumak için kullanılabilir.( D 1296 ile 1311 araligi) fakat ben her sürücü veya slaveden yaklaşık 4 adet farklı ozelikllik okuyacam ( frekans , hız , miktar ) . Bunun için ek modül mu kullanacam ?
2.sorum herhangi bir hex adresin holding register olduğunu nerden anlıyoruz ? Nasıl anlıyoruz ? Daha bir yorumda görmüştüm modbus adresine bakıp holding olduğu anlaşılır diye 40001 ile başlar denmisti? Şu an size ek gonderiyorum ama hiç biri 40001 ile baslamiyor?
Tesekur ederim iyi çalışmalar dilerim.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Her bir MODRW komutu ile ardışık datalar okuyabilirsiniz. Bu datalar aynı slave cihazın farklı adreslerinden oluşabildiği gibi farklı aygıtların ardışık data bölgeleri okunabilmektedir.

40Binli adres tipleri Holding, 30Binli adres tipleri ise input registerdir. Adres özellikleri decimal yada hexadecimal cinsten verilmiş ise cihaz üreticisinden tüm adres özellikleri temin edilmelidir.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Aslan baba21
İletişim:

Turhan bey merhaba
Yani ben şöyle anladım her bir modrw komutu aktif olduğunda aynı slave cihazindan 4 5 veya daha fazla word verisi okuyabiliyorum. Tabi modrw komutu her saykilda tek sefer kullanıldığı için her aktif ettigimde istediğim kadar veri alabiliyorum.
Örnek veriyorum 5 tane surucum var. Dec komutu ile döngü olsuturup sırayla 1.surucu 2.surucu ... 5.surucunin modrw komutunu aktif ediyorum. Böyle yapincada hem her saykilda 1 sefer modrw komutu aktif oluyor hemde aktif olduğu zaman istediğim veriyi almış oluyorum.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Aynı tarama saykılında birden fazla haberleşme komutunu kullanmadığınız sürece ve komutların completed biti ile bir sonraki haberleşme komutunu etkinleştirdiğiniz sürece istediğiniz methodu kullanabilirsiniz. İzlediğiniz method uygulanabilir doğru bir yöntem.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Aslan baba21
İletişim:

Tesekur ederim iyi çalışmalar dilerim.

“PLC Forum” sayfasına dön