Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

PID POMPA KONTROL

ismailusta
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

PID POMPA KONTROL

Mesaj gönderen ismailusta »

sistemde 14SS2 PLC ,ANALOG GİRİŞ MODÜLÜ 04AD,ANALOG ÇIKIŞ MODULU DVP04DA-S2 MODÜLLERİM mevcut
vfd sürücü bir pompa motorunu sürüyor.
pompanın basıncını transmiter ile ölçüp plc içrsinde analog giriş ile değerlendiriyorum,0-10v okuyorum buraya kadar normal

SET basınç örneğin 6BAR İSE sürücüyü 50hz de çalıştır ,sistemdeki basınç 6barın üstüne çıkmaya başladığında sürücü frekansını sıfıra doğru yaklaştırmak
istiyorum
analog olarak basınç okunacak analog çıkış kartındanda motor devri verilecek
istenen basınç 5Bar ise motor hangi devirde yakalarsa orda stabil şekilde çalışmaya devam edecek
ilk defa pid kontrol uygulaması yaptıgım için pid çıkış D0 regıstırını Analog çıkış modülünün( 0-10v ) d100 regıstırına bağlantıyı sclp komutu ile yaptığımdan pid kontrol çok geç tepki veriyor ,bu yöntemin başka bir methodu varmı?
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: PID POMPA KONTROL

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Bu fonksiyonu AC motor sürücülerimizin tamamı dahili PID fonksiyonu ile gerçekleştirmektedir. Kullandığınız Delta sürücünün tam model kodu nedir?
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
ismailusta
İletişim:

Dvp 14ss2 t
Sürücü VFD015EL43A
Pid çıkış bloğundaki d0 datasini ,modülün analog çıkışına göndermek istiyorum,veya bu yöntem doğru mu onuda bilmiyorum,bu işi en optimum şekilde nasıl yapabilirim?
Ben bu pid uygulamasini plc ile yapmaya çalışıyorum ,analog modulden çıkan 0_10v tu sürücünün analog girişine bagliyicam.
En son ismailusta tarafından 29 Tem 2024, 10:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

En optiumum uygulama sürücünün kendi PID fonksiyonunu kullanmanızdır. İnverter modeliniz nedir?
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
ismailusta
İletişim:

Sürücü VFD015EL43A
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

VFD-EL serisi sürücü'nün dahili PID fonksiyonunu kullanabilrisiniz. Sensör analog çıkış tipi ve ölçüm aralığını belirtirseniz parametre ayarları için yardımcı olabilirim.

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

ismailusta
İletişim:

Transmiter range aralığı 0-16bar 4-20mA çıkış
Basınç Set değerim 5bar .
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

02-00: 0 (PID set point seçimi: keypad)
02-01: 0 (Sürücü çalışma komutu: keypad)

00-14: 1 (Decimal place of User-defined Value)
00-15: 16.0 (User-defined Value)

10-00: 1 (1: Keypad (based on Pr.02.00))
10-01: 3 (Negative PID feedback from external terminal ACI (4 ~ 20mA))

Sürücü üzerinde yer alan AVI/ACI dipswitch konumunu ACI konumuna alıp Sensör sinyalinizin + ucunu AVI, - ucunu ise ACM klemensine bağlamalısınız.

00-04 parametre değerini 5 ayarlarsanız sürücü keypad b satırında PID geri besleme değerini % cinsinden görüntüleyebilirsiniz.

PID set değerinizide keypad ana ekranında iken 0-16.0 aralığında ayarlayabilirsiniz.

.
DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön