Merhaba,
Elimde 3 adet ikisi ileri geri, biri yukarı aşağı olmak üzere 3 adet delta vfd el w 0.4 kW inverter,
1 adet delta dvp 14ss2 T plc
1 adet dop b 107bv HMI var.
Meselem şu ki rs 485 üzerinden bu işlemleri yaptırabilecek kadar yeterli değilim.
Diğer şekilde ise ileri ve geri hareketi olan ve encoderden aldığı puls sayısı kadar yukarı aşağı yapan bir sistemin kurulumunu yapmaya çalışıyorum.
İleri limit swicthine vardığında yukarı doğru sayma yapacak ve geri gelecek, geri switchine vardığında ise aşağı doğru HMI dan yazdığım kadar sayma yapacak ve ilerleyecek. Bunu x ve y eksen olarak düşünürsek x ileri geri, y yukarı aşağı dersek daha net olur. Bunun yanında bir de bunu tek adım veya tekrarlı adım olarak programlamak istiyorum. Bu hareketin tekrarlı veya adımlı halde iken 0 pozisyon limitine çarptığında durmasını ve sonlanması sağlamaya çalışıyorum.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Delta plc sayıcı ve şartlı pozisyonlama
- Row4
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- İslam
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: Delta plc sayıcı ve şartlı pozisyonlama
Merhaba,
Uygulamanız ile ilgili hazır bir örnek ya da komut bulunmuyor. Senaryonuza göre önerilerde farklılık gösterebilir. Prosesinizin gereksinimlerine göre kendi program bloğunuzu oluşturmalısınız.
Uygulamanız ile ilgili hazır bir örnek ya da komut bulunmuyor. Senaryonuza göre önerilerde farklılık gösterebilir. Prosesinizin gereksinimlerine göre kendi program bloğunuzu oluşturmalısınız.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey