Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

DVP PLC MODBUS ADRES OKUMA

Kullanıcı avatarı
sunaydemir
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

DVP PLC MODBUS ADRES OKUMA

Mesaj gönderen sunaydemir »

merhaba
elimde bir adet modbus cihazım var bu cihaz ile HMI haberleşmesini sıkıntısız yapıyorum.
okumak ve yazmak için 00001'den başlayan 16adet bit adresleri, okumak için ise 10001'den başlayan 16adet bit giriş adreslerini DVP plc ile yapamıyorum.
örnek olarak girişleri okumak için wplsoft ile hazırladığım program ektedir. cihaz adresi 1 protokol (8E1 9600)
yanlış yaptığım yer neresidir yardımlarınızı bekliyorum.
yada giriş çıkış bitlerini okuma ve yazma için bir örnek program hazırlarmısınız.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: DVP PLC MODBUS ADRES OKUMA

Mesaj gönderen Turhan »

MODRW komutunda veri okuma başarılı ise okunanveri PLC D1296 data adresine kaydolur. Ardışık 16bit okuma işlemi gerçekleştiriyorsanız bu D1296 datasının 0. bit durumundan itibaren ardışık olarak kaydedilir.

Mesaja eklediğim örnek programı inceleyebilirmisiniz?

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
sunaydemir
İletişim:

Re: DVP PLC MODBUS ADRES OKUMA

Mesaj gönderen sunaydemir »

Turhan bey teşekkürler
göndermiş olduğunuz örneği denedim ve başarılı bir şekilde okumaları yapıyor.

“PLC Forum” sayfasına dön