Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

ASDA-B2 12SE11T PLC İLE POZİSYONLAMA

Kullanıcı avatarı
keremmm
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

ASDA-B2 12SE11T PLC İLE POZİSYONLAMA

Mesaj gönderen keremmm »

ELİMİZDE ASDA-B2 SÜRÜCÜ VE 12SE11T PLC MEVCUT 2 ADET SERVO ÇALIŞTIRMAK İSTİYORUM.

Y0-SERVO 1 PULSE
Y1-SERVO 1 YÖN
Y2-SERVO 2 PULSE
Y3-SERVO 2 YÖN

OLARAK BAĞLANTILARINI YAPTIM SERVO ON PİNİNİ DİREKT OLARAK COM- İLE KÖPRÜLEDİM ENERJİLENDİĞİNDE SERVO ON OLUYOR.
ÇALIŞMA SENARYOSU ŞU ŞEKİLDE;

HMI ÜZERİNDE 10 ADET BUTONUM OLACAK. 10 ADET İSTASYON İÇİN HER BİR İSTASYONUN BUTONU OLACAK. 8.BUTONA BASTIĞIMDA 8. İSTASYONA GİDECEK 2. BUTONA BASTIĞIMDA GERİ DÖNÜP 2. İSTASYONA DÖNECEK ŞEKİLDE BİR YAZILIM OLUŞTURMAK İSTİYORUM. DDRVA KOMUTU İLE YAPMAYA ÇALIŞTIM AMA İSTEDİĞİM POZİSYONA GÖNDEREMİYORUM HER İSTASYON ARASI 100MM. NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
Kullanıcı avatarı
Yakup
İletişim:

Re: ASDA-B2 12SE11T PLC İLE POZİSYONLAMA

Mesaj gönderen Yakup »

Merhaba,

Sorununuzu detaylı olarak söyler misiniz?
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
keremmm
İletişim:

Mesaj gönderen keremmm »

ECMA-E21315SS servo motor kullanıyorum asda b2 sürücü ile 1/60 redüktör kullanıyorum. ddrva komutunda ilk satıra kaç pulse yazarsam kaç mm gider bunu net olarak çıkaramıyorum. birde 12se11t plc kullanıyorum home pozisyonuna nasul alabilirim. daha önce 28sv ile almıştım ama aynı komutlar kullanılmıyor. yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kullanıcı avatarı
Yakup
İletişim:

Mesaj gönderen Yakup »

Merhaba,

Aşağıdaki basit hesabı kullanabilirsiniz.ASDA A2 servo motora göre hesaplama yapılmıştır.
ASDA_A2_Gear.jpg
ASDA B2 servo motorun motor tur çözünürlüğü 160.000 pulse hesabınızı yaparken buna dikkat ederek yapınız.

2.Sorunuz cevabı 12Se11t plc Home metodunu ZRN/DZRN (HOME BULMA) PALS KOMUTU kullanrak yapabilirsiniz.
Delta PLC Pals Komutları_rev1.1-11-13.pdf
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön