Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Ispsoft timer ortalama deger alma

Kullanıcı avatarı
Kacmaz
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Ispsoft timer ortalama deger alma

Mesaj gönderen Kacmaz »

Merhaba projemde bir dolum makinasının performansını görmek için dolum süresi dolum adeti ve 10 adet dolumdan sonra 10 dolumun ortalama süresini okumak istiyorum torba sayma ve torba dolum süresinde sıkın tı yok fakat ortalama süre için yol gösterebilirmisiniz
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Ispsoft timer ortalama deger alma

Mesaj gönderen Turhan »

Ardışık data adreslere kaydedecğiniz timer değerleriniin ortalamasını MEAN komutu ile elde edebilirsiniz.

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Kacmaz
İletişim:

Mesaj gönderen Kacmaz »

Cevabınız için teşekkürler peki ttrm D0 dan gelen 10 adet sürenin ortalamasını nasıl alabilirim
Kullanıcı avatarı
TahaIsı
İletişim:

Mesaj gönderen TahaIsı »

Kacmaz yazdı: 10 Eki 2024, 18:49 Cevabınız için teşekkürler peki ttrm D0 dan gelen 10 adet sürenin ortalamasını nasıl alabilirim
Örnek programı inceleyebilirsiniz ;

M5 girişi aktif edildikten sonra "ttmr" komutundan elde edilen zaman bilgisi 10 adet e kadar 1 sn aralıklarla toplanıp ortalaması alınıyor (1sn clock kontağı baz alındı.) daha farklı zaman aralıklarında tetikleyip ortalamasını almak isterseniz M1013 kontağı yerine bir tmr yaparak işleminize devam edebilirsiniz.

İyi Çalışmalar.
belirli aralıkla zaman ortalama.isp
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Kacmaz
İletişim:

Mesaj gönderen Kacmaz »

Hmi kontrol bloğundaki verdiğim Dx degerini plc ispsoft ta nasıl tetikleye bilirim her sinyal geldiginde data göster sayfasına deger düşmesini istiyorum
Kullanıcı avatarı
TahaIsı
İletişim:

Mesaj gönderen TahaIsı »

Kacmaz yazdı: 16 Eki 2024, 15:40 Hmi kontrol bloğundaki verdiğim Dx degerini plc ispsoft ta nasıl tetikleye bilirim her sinyal geldiginde data göster sayfasına deger düşmesini istiyorum
Vermiş olduğunuz data adresini "MOV D0 Dx" burada "D0" bit değerini ayarlamak için harici verilmiş datadır, sabit bir bit aktif edilecekse "K" değişkenini kullanıp "k0" 0.bit "k2" 1.bit "k4" 2.bit ...... gibi tetikleyeceğiniz bit adresinin decimal değerine bakarak (hesaplayıcınızın programlayıcı kısmını kullanabilirsiniz bunun için) tetikleme olayını icra edebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Kacmaz
İletişim:

Mesaj gönderen Kacmaz »

Taha bey ben yeni ögrenmeye çalışıyorum plc programını bana soft küçük bir yazılımla nasıl tetikleyip data sayfasına gönderecegimi gösterebilirmisiniz
Kullanıcı avatarı
TahaIsı
İletişim:

Mesaj gönderen TahaIsı »

Kacmaz yazdı: 17 Eki 2024, 15:58 Taha bey ben yeni ögrenmeye çalışıyorum plc programını bana soft küçük bir yazılımla nasıl tetikleyip data sayfasına gönderecegimi gösterebilirmisiniz
Merhaba yapmak istediğiniz işlemi resim ile örneklendirebilirsiniz daha açık ve net yardımcı olmak isterim. Ekseriyet plc programını yeni öğrenmeye başladıysanız DELTA Electronics Türkiye youtube kanalından değerli hocalarımızın hazırlamış olduğu bilgilendirme videolarının sizlere yardımcı olabileceği kanaatindeyim.

İyi Çalışmalar.

Youtube Kanal : https://www.youtube.com/c/DELTAElectron ... iye/videos
Kullanıcı avatarı
Kacmaz
İletişim:

Mesaj gönderen Kacmaz »

Teşekkür ederim destek alarak çözdüm ilginiz için sağolun

“PLC Forum” sayfasına dön