Merhaba,
28sv2 ve dvpen01-sl ile tcp-ip modbus veri okumaya çalışıyorum. Aynı programla tek başına 12se plc ile yaptığım zaman okuyabiliyorum Ethrw komutunu kullanarak. Dvpen01-sl kullanırken port numarasını 100 olarak değiştiriyorum. Fakat veri alamıyorum. Sl modülle ilgili başka bir ayar olabilir mi?
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
28sv ve Dvpen01-sl Modbus
- myy
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- Turhan
- İletişim:
Re: 28sv ve Dvpen01-sl Modbus
Merhaba,
ETHRW komutunu nasıl kullandığınızı mesajda ekran görüntüsü veya örnek programınız lle belirtirmisiniz? Hatalı bir kullanım olup olmadığını başka bir şekilde anlayamayız.
69-DVP PLC ETHRW komutu ile Modbus TCP haberleşme
ETHRW komutunu nasıl kullandığınızı mesajda ekran görüntüsü veya örnek programınız lle belirtirmisiniz? Hatalı bir kullanım olup olmadığını başka bir şekilde anlayamayız.
69-DVP PLC ETHRW komutu ile Modbus TCP haberleşme
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- myy
- İletişim:
Aynı programı 28sv ye yüklüyorum ve sl modülden dolayı port numarasını 100 olarak değiştiriyorum (resimdeki gibi) .
DCI Soft ile 12se ye verdiğim ip ayarlarının aynısını sl modüle de uyguladım. Ayrıca yine dcisoft üzerinden sl modülün tcp modbus enable kısmını işaretledim.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
DCISoft üzerinden modülünüzü resetleyip yeniden enerjilendirin.
IP adres tanımlamasını yaptıktan sonra komutu aktif hale getirdip PLC programında D1394, D1395 ve D1396 data adreslerinin hangi değerleri aldığını mesajda belirtebilirmisiniz?
Ayrıca PLC ve Ethernet modülünün iletişim halinde olduğunu doğrulamak için PLC programında |FROM K100 K0 D20 K1| gibi bir komut satırı kullanıp D20 datası aracılığı ile modülün model kodunu okuyabilediğinizide teyid edebilirmisiniz?
Note: Model code of DVPEN01-SL=H’6151
IP adres tanımlamasını yaptıktan sonra komutu aktif hale getirdip PLC programında D1394, D1395 ve D1396 data adreslerinin hangi değerleri aldığını mesajda belirtebilirmisiniz?
Ayrıca PLC ve Ethernet modülünün iletişim halinde olduğunu doğrulamak için PLC programında |FROM K100 K0 D20 K1| gibi bir komut satırı kullanıp D20 datası aracılığı ile modülün model kodunu okuyabilediğinizide teyid edebilirmisiniz?
Note: Model code of DVPEN01-SL=H’6151
DELTA Electronics Turkey