Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
S7 1200 DOP 110CS MODBUS RTU RS 232 HABERLEŞMESİ
- nsrt280
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
S7 1200 DOP 110CS MODBUS RTU RS 232 HABERLEŞMESİ
Delta dop 110cs panel ile s7 1200 ü modbus rtu rs 232 haberlestirdim ama 38400 baudrate hızında bile çok yavaş plc den değer giriyorum hmi da numeric displayden goruntuluyorum tek bir degisken 6 7 saniye sonra geliyor bazen çok daha uzun sürüyor delta tarafında bu sorunu çözebilmek için yapabileceğimiz bir şey var mı? İnternette rs 485 ile olan örnekler gayet hızlı rs 232 olduğu için mi böyle
- Turhan
- İletişim:
Re: S7 1200 DOP 110CS MODBUS RTU RS 232 HABERLEŞMESİ
Bir sayfa ve bir okuma elementinden oluşan boş bir test projesinde haberleşme testi yaptığınızda yine aynı sonucu mu elde ediyorsunuz?
Normal koşullarda 6-7 saniyelik haberleşme sıklığında HMI2ın haberleşme hatası veriyor olması gerekiyor. Eğer HMI haberleşme hatası veriyor ise bunuda mesajda belirtebilirmisiniz?
Normal koşullarda 6-7 saniyelik haberleşme sıklığında HMI2ın haberleşme hatası veriyor olması gerekiyor. Eğer HMI haberleşme hatası veriyor ise bunuda mesajda belirtebilirmisiniz?
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- nsrt280
- İletişim:
Evet aynı şekilde dediğiniz gibi yapıyorum ve hiç bir hata mesajı vermiyor değer geliyor ama çok uzun sürüyor gelmesi stabilize çalışmıyor internetteki rs485 ile olan uygulamalarda böyle bir sıkıntı yok. Rs 232 485 e göre daha yavaş ama bu çok anormal bir yavaşlık bence. Bazı hmi ekran ayarlarında yenilenme zamanı vs diye bir ayar oluyormuş sanırım. Delta hmi ayarlarında boyle bir ayar var mı?
Mesafe 1 metreden az utp kablo kullandim. Ekransiz kablo kullandigim için bu sorunu yaşadığımı düşünüyorum artık başka bir şey gelmedi aklıma
Mesafe 1 metreden az utp kablo kullandim. Ekransiz kablo kullandigim için bu sorunu yaşadığımı düşünüyorum artık başka bir şey gelmedi aklıma
- Turhan
- İletişim:
Haberleşme tim-out ve delay time değerleri bu sekmeden yapılandırılabilir?
Haberleşmeyi gerçekleştirmeye çalıştığınız basit demo proje dosyasnızı mesaja ekleyebilirmisiniz?
.
Haberleşmeyi gerçekleştirmeye çalıştığınız basit demo proje dosyasnızı mesaja ekleyebilirmisiniz?
.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey